Реклама / Ads
8| 7431 |19.07.2018 АКТУАЛНО

Президентът пита Борисов: Служебното правителство събра 1,6 млрд. лв., къде са

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Пред журналисти в Авиобаза ”Граф Игнатиево” държавният глава опроверга изнесените данни от ГЕРБ, че именно през времето на служебното правителство, назначено от президента Радев, сивият сектор у нас е придобил голяма сила.
 

"Абсолютно невярно е това”, посочи Радев и призова управляващите да подкрепят твърденията си с реални цифри. "Служебното правителство събра 1,6 млрд. лв., нека кажат къде са", заяви държавният глава.

 

По думите му именно служебният кабинет от 2017 г. е събрал просрочени вземания от много години, особено в сферата на енергетиката.

 

"Това ме навява на мисълта, че там нарочно не са търсени тези вземания от определени компании. Направете подробна справка, аз мога да ви я дам”, посочи президентът.

 

Според държавния глава "за разлика от мониторинговите доклади досега, най-сетне Европейската комисия е отговорила на нашите амбиции за членство в Еврозоната вече съвсем откровено и даже грубо, че има нужда от реални реформи".

"Жалкото е, че натискът за реални реформи идва като принуда отвън, а не по вътрешно убеждение и усещане за дълг на българското правителство към собствените граждани”, каза Радев.

 

"Крайно време е правителството да разбере, че лобирането навън за членство в Шенген и Еврозоната няма да има никакъв успех, ако не се вземат крути мерки тук, вътре, за справяне с корупция и бедност”, добави още президентът.

Не закъсня и отговорът на властта.

 

Министърът на енергетиката Теменужка Петков заяви, че "с изненада е чула президентът Румен Радев да коментира тема, която силно я е впечатлила".

"Цифрите, които той коментира, бяха наистина впечатляващи. Това е не силно преувеличено, това е лъжа“, обяви тя!

 

"Бюджетът на Министерството на енергетиката е 256 млн. лева за 2017 г. Няма как да говорим за 1,6 млрд. лева в абсолютно никакъв случай“, обясни Петкова.

"Това е абсолютна манипулация, една неистина. Тези твърдения или трябва да бъдат доказани от президента и той да ни убеди, че това е така, или да бъдат представени документи, които да покажат, че той говори истината“, категорична бе тя.

"Мисля, че един срок от 3 дни е достатъчен, за да можем да се убедим в това, което говори“, постави като условие Петкова.

 

Условие постави и Тома Биков от ГЕРБ. На брифинг в парламента той заяви: "Настояваме в следващите часове или най-много дни, до края на седмицата, президентът Румен Радев да предостави доказателства за събраните 1,6 млрд. лв. под формата на документи. Няма как това да не бъде документирано в Министерството на енергетиката, посочи той и продължи: Ако не го направи оттук нататък ще считаме, че освен г-жа Лъжа, имаме и г-н Лъжа“, заяви Биков.

 

"Фалшивите новини, че чума няма, се повтаряха от лидера на БСП Корнелия Нинова - чума има и вече всички го знаем. Чума има и в стадото на баба Дора“, обясни депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 69479 |17.07.2018 За пример! Президентът на Хърватия продала президентския самолет, за да пълни държавната хазна . 6| 18906 |11.07.2018 Борисов: Не познавам Мис Бикини Борислава, бизнесмен отказа да каже дали тя живее в имение в Барселона . 5| 15287 |05.07.2018 Шефът на МВР се изложи като кифладжия, с чужда пита помен прави . 12| 31550 |05.06.2018 Само във Фрог: Президентът шашнат от отказа на прокуратурата да нищи връзка между Борисов и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads