Реклама / Ads
8| 5303 |06.10.2008 АКТУАЛНО

„Приказка през едно поколение” в къщата на ХИЛД

.
Изложбата „Приказка през едно поколение”, обединява графики, колажи и бижута на младата художничка Жанета Иванова и автентични плетива и бродерии, сътворени от нейната баба – Иванка Лилова.
 

Официалното откриване е от 17 часа. Това е поредната изложба в Клуб ХИЛД, който се наложи като традиционно място за културни изяви на известни и талантливи творци от различни области на културата и изкуството в България. Експозицията продължава до 6 ноември т.г. и може да бъде видяна в изложбената зала на Клуб ХИЛД на ул. „Шипка” №7 всеки работен ден от 9.00 до 17.30 часа.

„Приказка през едно поколение” e творческо доказателство за приемствеността на таланта, който се предава през поколение. Посетителите могат да се насладят на колоритните бижута на Жанета Иванова, изработени от керамика, кожа и текстил, които хармонично се съчетават с традиционните багри и мотиви в шевиците на народните носии на Иванка Лилова.

Експозицията представя чрез различни художествени средства уникален разказ за непреходната сила на изкуството, родовата традиция, естетиката и вдъхновението в едно артистично българско семейство.

hild_izlojba_6.jpg hild_izlojba_2.jpg hild_izlojba_3.jpg

Иванка Лилова е известна с любовта си към народното творчество. Надарената с певчески талант авторка, проявява творчество и в изработката на народни носии, престилки, декоративни кърпички, покривки, плетива и бродерии. С удоволствие и любов тя предава таланта си и учи своите деца, внуци и всички, които обичат истинския български фолклор, такъв, какъвто е – колоритен и неподправен.

Младата Жанета Иванова наследява и усъвършенства таланта на своите предци в областта на приложното изкуство, поезията, музиката и рисуването. В богатата си творческа биография тя има участия в редица литературни изяви, изложби и театрални постановки. Срещата на уникални експонати, сътворени през едно поколение, се организира с любезното съдействие на ХИЛД България.

Всеки посетител ще има възможност да участва в томбола с награди. Frognews.bg

hild_izlojba_4.jpg  hild_izlojba_7.jpg hild_izlojba_9.jpg hild_izlojba_16.jpg hild_izlojba_12.jpg hild_izlojba_10.jpg hild_izlojba_14.jpg hild_izlojba_15.jpg hild_izlojba_11.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5808 |06.10.2008 Хубава държава, хубаво гори! . 0| 5309 |04.10.2008 Ново издание от Егмонт . 4| 12906 |04.10.2008 Стресът при катастрофи води до сериозни последствия . 3| 5968 |03.10.2008 Най-полезните напитки гарантират дълголетие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads