Реклама / Ads
21| 5350 |10.03.2015 АКТУАЛНО

Проф. Йончев: Не е добре да сме плътно към САЩ

.
Проф. Димитър Йончев
Конституцията на България не позволява сключването на тайни договори и тайно законодателство, коментира експертът по сигурността и бивш политик проф. Димитър Йончев пред БНТ по повод изказването на проф. Румен Гечев за споразумението между България и САЩ, което не е реципрочно.
 
В момента светът се намира в състояние на информационна война, смята Йончев. „Онзи ден един институт в Москва публикува content analysis на всички водещи медии по света в последните години. Там се измерва степента на омразата. Примерно, ако имате 5 негативни информации срещу една позитивна, имате 20% и т.н. Страхотни числа се появяват. Намираме се в дезинформационен облак. Което е странно, това съвпада със ситуацията у нас. В последните няколко години, освен могъщ дезинформационен натиск, който промива умовете на хората и те със затворени очи вървят след една чисто лична лидерска партия, решенията са обвити в мъгла. И в тази мъгла се прокарват какви ли не работи, които аз по-рано не можех да си представя, че може да се случат у нас“, коментира експертът.

Йончев е на мнение, че държавата демонстрира абсолютна безпомощност, но обществото приема това за нормално именно заради дезинформацията.
Ученият коментира и посещението у нас на шефа на ФБР в контекста на кризата в Украйна:

„Не е добър избор за България да се приближава много плътно до САЩ, в момент, когато Европа изисква единни усилия, за да реши проблемите в собствения си двор. Забелязвам огромния натиск там да се вкарва оръжие през Балтика, през нас, да се усилват опитите да се военизира още повече един конфликт, който Европа прави отчаяни усилия да омиротвори. При това положение България какъв избор трябва да направи?

Въпросът е къде е Европа и след като ние сме в нея, правилно ли си избираме мястото в условията на сериозния сблъсък и опити за геополитически контрол над света“, допълни Йончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 7723 |01.03.2015 Проф. Павлов: Режимът на Путин напомня на Хитлер . 58| 9665 |23.12.2014 Скандално! Проф. Танев нарече Ломоносов, Асен Златаров и Жолио-Кюри пълни нули . 29| 8302 |05.12.2014 Кърваво писмо на проф. Минеков до Радан Кънев и Реформаторския блок! . 6| 8078 |26.11.2014 Проф. д-р Янко Илиев: Алкохолът „менте” уврежда и ДНК-то

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads