Реклама / Ads
59| 11088 |02.11.2011 АКТУАЛНО

Проф.Юлиан Вучков: Станишев се разболя от самообожание

.
Тройната коалиция провали плановете на Първанов за премиер, категоричен е популярният телевизионнен водещ
 


В предизборната нощ Сергей Станишев за кой ли път вече изтъркаля своите безумия, които стреснаха даже и заклетите му почитатели. Той излъга, че никога досега не е имало такъв политически модел. Т.е., че президентската и премиерската власт са в ръцете на ГЕРБ. Той очевидно е забравил времето, когато БСП управляваше държавата – Станишев беше президент, Първанов премиер, а председател на парламента – Георги Пирински. Прокуратурата и съдът бяха в ръцете на Лазар Груев и Борис Велчев, които бяха бивши завеждащи отдели на президентството при Гоце. По времето на втория мандат на СДС ситуацията беше същата – президент беше Петър Стоянов, министър-председател Иван Костов, председател – Йордан Соколов, а софийски кмет – Стефан Софиянски. Защо Станишев тогава фалшифицира истината?

Освен че е известен със своя българо-руски произход той е популярен и с бруталните фалшификации на истините и фактите. Това момче е на път да се разболее от самообожаването си. Смаян съм, че досега не е споменал нито един недостатък на своето управление, въпреки че то беше задръстено от вредни решения. Политици като него си мислят, че сме глупаци. Лошото е, че ние ги търпим. Станишев твърди, че днешните избори са проведени под палката на полицейщината и са манипулирани. Той едва се въздържал да ги касира. Аз не си спомням досега някой да е признал победата на опонентите си с усмивка. Той лъже, че БСП била признала победите на останалите участници с изключение на последните избори. Станишев не призна победата на Бойко Борисов на парламентарните избори през 2009 г. и наруга премиера.

ГЕРБ спечели тези избори с изключителен успех, а в същото време БСП твърди, че Бойко Борисов тика държавата към пропастта. Станишев напада тази победа не за друго, а само и само да се задържи на своя партиен пост Искам да го уверя, че бившият му закрилник Георги Първанов много скоро ще се върне на бял кон като председател на БСП, защото е много по-коварен от Станишев. Гоце има зад гърба си най-големите милионери, които имат изключително голямо влияние в БСП. Първанов никога няма да излезе от голямата политика. Неговата амбиция е да стане премиер на България. Аз съм сигурен, че Първанов е на път да завладее червената политическа сила. Съмнявам се да стане премиер, както му се иска, защото ненавистта към политиката на тройната коалиция, която създаде, и към неговите 2 мандата е изключително голяма.

Червените велможи тепърва вадят най-мръсните си номера срещу ГЕРБ
Росен Плевнелиев няма никакви качества, за да стане държавен глава. Той няма подготовката, замаха и решителността за този пост. Аз го предпочитам, като го съпоставя с всички останали кандидат-президенти. За разлика от тях е доказал, че е добър строителен министър и прагматик. Плевнелиев е обективен в преценяването на нещата и хората. Прилича ми на възторжен и прилежен ученик, който застава до наставника си Бойко Борисов. Много се безпокоя да не потъне в сянката на Генерала. Както Калфин получи този висок процент заради участието на Данаилов, така и Плевнелиев стана президент само и единствено, защото хората гласуваха за Бойко Борисов. Аз не казвам, че двамата трябва да се карат помежду си. Редно е обаче двамата да си бъдат коректив един на друг. Държавният глава по Конституция е длъжен да е арбитър на политическия терен. Не вярвам Плевнелиев да има достойнства в този аспект. Приветлив е, усмихнат е и е много възпитан, но има мек характер. Гербаджиите трябва да са големи наивници, ако си мислят, че БСП ще се примири с тяхната победа. Оттук нататък всички червени велможи – Георги Първанов, Сергей Станишев, Румен Петков, Румен Овчаров, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Петър Курумбашев със зъби и нокти ще плюят денонощно ГЕРБ на парламентарните заседания. Те ще обливат Бойко Борисов с компромати и интриги, типични и характерни за червената върхушка.

Край Данаилов забравихме, че избираме президент, а не артисти
На пресконференцията на БСП през изборната вечер Стефан Данаилов изведнъж изтърси, че „Ивайло Калфин имал огромни качества за наш президент и скоро ще стане такъв”. Той обаче не посочи какви конкретно са те, защото поне аз не можах да ги видя, въпреки че ги търсих с лупа. Данаилов обаче е известен в гилдията със своите бомбастични и лекомислени дрънкания. Калфин се лашка като празен товарен вагон между влакове в противоположни посоки само и само, за да стане локомотив. Първо Калфин се набърка в игри с Николай Камов и Александър Томов, като напусна БСП. След това се присъедини в смешното АБВ на Първанов и се върна в БСП сигурно, за да Не стане държавен глава. Тази безпринципност е присъща за една жалка особа. Като външен министър беше слагач на САЩ и обслужи Белия дом, като викна пръв „ура за Косово”. Това е една държава, която все още не е призната от редица цивилизовани държави, включително Румъния и Унгария. Калфин щеше да събере не 44%, а 20% без подкрепата на Стефан Данаилов. Много скучният герой от още по-скучната поредица „Стъклен дом” успя да привлече повече гласове не защото има политически качества, а защото е известен с участията си в много спектакли и филми, но най-вече в сериала „На всеки километър”. Явно добрите хора са тръгнали към Ламбо, защото не са разбрали, че избират държавен глава, а не предпочитан актьор. Като министър на културата Данаилов любовно наблюдаваше разгула и кръчмарщината в изкуството.

Левицата най-после успя да ликвидира СДС
Аз ще наблюдавам много зорко Росен Плевнелиев, защото по време на своята кампания написа доста глупости. Например новият ни държавен глава повтаряше, че БСП е лява партия. Цялата политическа върхушка, както и социолози и политолозите, не разбират, че БСП не е най-лявата партия. По цял свят хората отдавна са забравили за ляво и дясно. В цивилизованите страни изборът е между хората, които ще направят нещо за народа си, и за онези, които само ще го ограбват. БСП много умело използва лъжата, че тя е социална партия и по този начин събра гласовете на излъганите си избиратели. Социална партия, но с всичките си сталински идиотщини беше БКП. По нейно време нямаше нито един безработен човек. БСП е далеч от това социално управление, което се отнася за всички партии в парламента. Тя е най-страшната сила в Народното събрание, защото узакони антиконституционното ДПС. БСП роди СДС в съответствие със своите вкусове. Тя позволи в десницата да попаднат хора, които плюеха Живковото време, тъй като не им се даваха ръководни постове, защото бяха некадърни. БСП позволи в СДС да се набутат подставени нейни хора и главно ченгета от ДС. Всичко това работеше за разрушаването на десницата. БСП сложи началото на варварския капитализъм, като раздаде куфарите с парите чрез покойния премиер - зловещия и коварен Андрей Луканов.

Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 9363 |13.10.2011 Калфин прокарал заменки на брата на Станишев . 13| 6559 |29.05.2011 Вицепрезидентът на Газпром заплашил Станишев, че ще спре газовите доставки . 20| 12308 |29.11.2010 Изхвърлят Станишев от „Магнолия”? . 14| 7411 |02.10.2010 Проф. Вучков: Не съжалявам за EBF!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads