Реклама / Ads
19| 5992 |21.01.2015 АКТУАЛНО

Програмният шеф на БНР за Фрог: Да освободим свободата на словото от рамки и догми

.
Иво Тодоров
В контекста на случилото се във Франция темата за свободата на медиите отново излезе на преден план. Това, което се демонстрира в Париж, беше, че светът не се страхува от терора, заяви за Фрогнюз програмният директор на БНР и журналист Иво Тодоров.
 

Реакциите бяха различни – и на медиите, и на хората и това е съвсем естествено – светът е различен, но в днешно време най-важна е солидарността. Разбира се, всеки има право на лично мнение, но когато това мнение застрашава живота на много хора, става опасно, добави той.

 

Аз съм ЗА свободата на словото. Още преди години, когато излязоха първите карикатури на пророка Мохамед в датски вестник, се разгорещиха оживени дебати – за това дали едно лично или артистично мнение може да доведе до непредвидими и ответни реакции. За съжаление понякога така се случва.

 

21 век ни дава възможност да видим и опознаем света около нас в много широки мащаби, вкл. с отделните му религии. Това не е 17-18 век, когато трябва да пътуваш дни наред, за да стигнеш до друга държава, друг регион, с друга религия. Сега, благодарение на медиите имаме много по-широка представа за света и за това, че трябва да живеем мирно и спокойно в него. У нас, напр. след инвазията на турските сериали, се разгоря дебат за това не става ли дума и за нахлуване на езика, на пропагандата на турската държава... Същевременно обаче те показват и един патриархален бит, който за мнозина е тих и спокоен, а чрез него ние повече или по-малко опознаваме и религията.

 

Или с други думи - глобалните медии работят в полза на мултикултурализма, каза още Тодоров.

 

Аз вярвам в свободата на словото в българските медии. Точно поради тази причина трябва да имаме куража да им дадем доверие. И да освободим свободата на словото от рамки и догми, заключи програмният шеф на БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6845 |20.01.2015 Б. Василев пред Фрог: Изпълняват се поръчки под маската на свободата на словото . 26| 14166 |20.01.2015 Коритаров пред Фрог: Борисов знае размера на лакейщината и сервилността на журналистите . 15| 6492 |18.01.2015 Л. Дилов за Фрог: Проблемът не е в свободата на словото, а в свободата след словото . 20| 6173 |16.01.2015 Радева за Фрог: Западът е нарцистично упоен от собствените си представи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads