Реклама / Ads
1| 5618 |28.12.2017 АКТУАЛНО

Протест и контрапротест очакват решение на кабинета за Пирин днес

.
Източник: БГНЕС
Протест в защитна на национален парк Пирин организират отново природозащитните организации от коалиция ”За да остане природа в България”.
 
Събитието е планирано за рано сутринта в първия работен ден между коледните и новогодишните празници (28 декември), в който се очаква да бъдат гласувани двете ключови, но спорни проекто решения, засягащи бъдещето на националния парк в Министерски съвет.

В 10 ч. пък на главен път Е-79 край Симитли "за" мерките и като ответна мярка на екопротеста, по думите на организаторите от сдружение "Бъдеще за Община Банско", ще се съберат жители на Банско и околните населени места. Въпреки двете акции и настояването на вицепремиера Валери Симеонов от "Патриотите" въпросните решения не са включени като точка за обсъждане в дневния ред на кабинета.

Протестиращите в Банско ще настояват мерките, позволяващи разширение на концесията  да бъдат разгледани именно днес. На 13 декември жители на околните общини, предвождани от кметовете си, блокираха главния път Е-79 с искания за втора кабинка и лозунги, обвиняващи природозащитните организации в "зелен рекет".

Не така виждат нещата плануващите да протестират в столицата. "На 28-и декември, когато всички са потопени в уюта на светлите семейни празници Коледа и Нова година, се планира приемането на унищожителни промени в плана за управление на национален парк "Пирин", пишат организаторите на страницата на протеста в София под надслов "Сплотеното семейство на природозащитата за Пирин".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4345 |26.12.2017 В Деня на таткото бащи излязоха на протест . 0| 3772 |22.12.2017 Полицаи излязоха на протест . 0| 4266 |22.12.2017 Граничари излизат на протест навръх празника си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads