Реклама / Ads
5| 11498 |19.10.2018 АКТУАЛНО

На протест в понеделник майките ще поискат оставката на вицепремиера Симеонов

.
Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник министър председател на Република България заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение, заради системни обиди на членове на обществото и използване на езика на омразата, заради това, че превърна думата ”патриот” в обида!
 

Това написаха майките на деца с увреждания  от инициативата "Системата ни убива" и заявиха, че организират протест пред МС в понеделник , на който ще поискат оставката на Симеонов като вицепремиер.

 

Недопустимо е този човек, да продължава да представлява българския народ! Незабавна оставка!, се казва в обръщение на майките на деца с увреждания, пишат още те.

 

Майките настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и за публично извинение от негова страна. Причината за това е негово интервю в ефира на телевизия „Скат” относно Закона за хората с увреждания, в което казва:

 

„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели”.

 

Изреченото от Симеонов вбеси майките. Пред bTV Валентина Христова, която е сред най-активните представители на инициативата „Системата ни убива”, заяви, че според нея единственият ход след това изказване е оставка.

 

„Не е нормално в една държава вицепремиер да се изказва по този начин в ефир. Ако му е останал поне малко морал, най-малкото, което може да направи, е да подаде оставка. Чувстваме се обидени и унизени за пореден път и това не е само от него. Обидени и унизени за пореден път, защото той не е човекът, който ще коментира нашите майчини чувства, той не е човекът, който ще ми каже дали това дете зад мен е уж повредено и уж болно и не е човекът, който ще ме нарича креслива. Не и в ефир. Искам от него публично извинение за думите му и малко морал, ако му е останал, да си подаде оставката”, заяви тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 15338 |05.10.2018 От телевизиите ни вопъл, ни стон как политиците разплакаха майките на деца с увреждания . 4| 5547 |04.10.2018 Властта убеждава майките да търпят и да чакат /видео/ . 12| 13845 |03.10.2018 Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна (видео) . 14| 30300 |16.09.2018 Организаторът на протеста получил хиляди заплахи за живота си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads