Реклама / Ads
4| 6111 |30.05.2017 АКТУАЛНО

Радулов: Некомплектът на разузнавателната служба е 34 %, на ДАНС - 33%

.
Николай Радулов
Недокоомплектоването на разузнавателната ни служба е 34 %, на ДАНС - 33%, а на МВР - 20%. Това заяви експертът по проблемите на националната сигурност Николай Радулов.
 
Тези хора ги няма. Тези институции са недофинансирани и бюджетът не стига, каза още професорът пред bTV.

Поредната реформа превърна администрацията в МВР в специална и обща. Законът за държавния служител брани общата администрация. Тези хора биха могли да бъдат освободени и специалната администрация да поеме функциите им. Администрацията е невъзможна - служителите нямат годините за пенсии, законът ги пази и никой не може да ги мръдне, освен това могат и да протестират. Ние сме много затруднени в подбора на кадри за МВР и ДАНС. Няма желаещи, издигани биват политизирани служители, а това демотивира останалите. Плюс предателствата - вие съмнявате ли се, че началникът на тези хора в митниците не е знаел?, каза още  Радулов.

Хаосът натворен от предишното ръководство на МВР няма да се оправи в следващите два мандата в министерството и на следващите министри им се поставя непосилна задача, обясни Радулов.

Николай Радулов призна, че мигрантският поток наистина е намалял. „Нелегалните мигранти са се научили как ловко да манипулират властите, за да се възползват от бежански статут. Например, ако бъдат открити във вътрешността на страната или в река те се възползват от това, че бедстват и получават статут. Видяхте, че и през летището се минава, макар че го пазим. Ние не знаем какви хора минават през границата. Научаваме за тях едва когато ги хванат сръбските власти. Това е опасност за националната ни сигурност“, категоричен бе той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4302 |18.05.2017 Прокуратурата проверява Служба „Земеделие” в Панчарево заради „частната” метростанция . 4| 3840 |09.05.2017 Кр. Каракачанов: Военната служба ще е доброволна . 6| 4367 |06.05.2017 Каракачанов пак настоява за наборна служба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads