Реклама / Ads
45| 8597 |06.08.2014 АКТУАЛНО

Райдовски за Фрог: Близнашки ще озаптява президента

.
Красимир Райдовски
Аз съм силно очарован от президента Плевнелиев, който за година и половина за втори път назначава за служебен премиер ортодоксален партиен член, заяви за Фрогнюз Красимир Райдовски, шеф на пресслужбата на МС при Жан Виденов.
 

Това само по себе си за мен е позитивно обстоятелство, може би по този начин президентът търси реабилитация за себе си, но това е негов проблем. Плевнелиев навсякъде отрича своето комунистическо минало, което, общо взето, не е много достоен факт. Както сам той преди време призова медиите при една своя среща с тях, човек не бива да се срамува от миналото си. А в същото време на въпрос вярно ли е, че вашите родители са били партийни функционери, той отрече и каза, че са учители по професия. Вярно е, че са учители, но баща му беше член на Градския комитет на БКП в Благоевград и завеждаше отдел. Това е достоверен факт, известен не само на мен, а на много хора.

Обстоятелството, че за втори път се назначава бивш партиен член за премиер е много важно, продължи той. Първият беше Марин Райков, въпреки твърденията на майка му, че той никога не е бил партиен член. Това не е вярно. В края на 89 или началото на 90-та г. го приемахме (аз съм гласувал "за" неговото приемане) в първичната партийна организация на Балканския отдел на Външно министерство.

Самата личност на Близнашки е много подходяща за премиер, защото той е показал своите професионални качества, а президентът има силна потребност от такъв човек до себе си, който да му казва какви са неговите права и задължения в рамките на Конституцията на Републиката. Близнашки има принципи и позиции и трудно някой може да го накара да ги забрави.

Когато говорим за присъствието на комунистите в служебния кабинет, не можем да пропуснем друг много важен министър - военния Шаламанов, който става партиен член още през 80-те години като курсант във Висшето военно-въздушно училище "Бенковски". По-късно през 1983 г. става секретар на първичната партийна организация, спомни си Райдовски.

Така че тази позиция на президента на мен, лично, много ми допада, но моето мнение няма значение. Хората обаче трябва да знаят всичко, защото особено днес, когато се използва тази противна думичка "задкулисие" а в същото време управляващите продължават активно да работят по тази тема и с тези средства, обществото трябва да е осведомено. Да знаят кой откъде се финансира, какви са му мотивите да свърши нещо,настоя Райдовски.

Впечатлен съм от умението на президента да съчетава така умело бизнес- и политически интереси в служебното правителство, каза още Райдовски. Впечатляващо е учението му да удовлетвори интересите както на Европа, така и на Големия американски брат в служебното правителство; там има представители на ЕС и на САЩ; удивен съм от неговите възможности, съобщи Райдовски.

Притеснява ме обемът от задачи, които президентът поставя на правителството, защото той пропуска важния момент, че това правителство може да работи най-много два месеца и половина, не повече от три. Единствената му задача е организирането на донякъде честни избори, защото честни избори в нито една страна не се провеждат, те винаги са плод на някакви игри. Но това не е толкова важно, важното е, че той натоварва правителството със задачи за мандат, мандат и половина. Не бива да се забравя, че служебното правителство е чист административен, а не политически орган; така че още веднъж ще подчертая ролята и мястото на проф. Близнашки, който вероятно ще го озаптява в доста критични моменти, заключи Райдовски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8097 |05.08.2014 Арман Бабикян пред Фрог: Радан Кънев като каза „А”, да каже и „Б” . 6| 17498 |23.07.2014 Доц. Г. Гърбев пред ФРОГ: Не здравна каса-монополист, а няколко конкурентни каси . 6| 11712 |21.07.2014 Д-р С.Георгиев пред Фрог: За ужас ще дойде момент, в който в България вместо болници ще има само хосписи . 23| 15691 |16.07.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Страсбург ще ни осъди за милиони за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads