Реклама / Ads
0| 5434 |25.09.2014 АКТУАЛНО

Раздвижваме се по улиците с йога, паркур и балет

.
Европейска седмица на движението ще се проведе от 29 септември до 5 октомври в България и още 32 държави. MOVE Week 2014 концентрира в програмата си над 250 събития в над 34 български града.
 
По време на седмицата на движението се предвиждат демонстрации и изпълнения на йога, паневритмия, slack line (ходене на въже на ниска височина), уроци по паркур, Port de Bras - (модерната комбинация на танц, балет и движения), Капоейра, Pole Dance (танц на пилон), работни ателиета, зелен фитнес, масови зумба демонстрации, плувен маратон, City Run, функционални тренировки, планинско колоездене, гимнастика, кросове, турнири по футбол, велопоходи и др.

Философията на кампанията е да накара хората да се движат независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние. Амбицията на движението е до 2020-та година да бъде променено поведението на сто милиона европейци и те да бъдат въвлечени в различни физически активности.

Доказано е, че най-малкото ежедневно физическо усилие може да предотврати болести като инсулт, инфаркт, Алцхаймер, диабет, високо кръвно налягане, рак. Ходенето пеш, изкачването на стълби, дори леките прикляквания и раздвижвания на ръцете, разхождането на детето или кучето - това са лесни за изпълнения движения, които са полезни за обездвиженото ни от работа и стрес тяло. Физическите упражнения са особено важни и за нашите деца, които са обездвижени и имат гръбначни изкривявания от изключително тежките училищни раници.

Тази година MOVEWeek влиза и по-активно в училищата, част от които организират отделни събития за своите ученици.

Инициативата MOVE Week се провежда за трети път в България. През миналата година в движението в България се включиха 35 000 души, в 435 събития, в 26 града.
Тази година седмицата на движението MOVE Week има официалната подкрепа на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България, Национална спортна академия.

Координатор на MOVE Week за цяла Европа е българката Ласка Ненова, която координира и дейностите в България от името на „BG Бъди активен" заедно с партньорите Асоциация за развитие на българския спорт, Варненски младежки фестивал и други организации в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6958 |25.09.2014 Ив. Крайчовски за Фрог: Гласувайте масово и се приБИРАйте! . 29| 6089 |24.09.2014 Соломон Паси: България става жертва на „Ислямска държава” . 10| 6448 |24.09.2014 Плащат масрафи на сватби срещу гласове на изборите . 20| 8610 |23.09.2014 Киряк Цонев: САЩ създадоха "Ислямска държава", сега си сърбат попарата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads