Реклама / Ads
1| 10026 |13.09.2017 АКТУАЛНО

Разследване: Сирийци си пазаруват фалшиви документи във фейсбук

.
Бизнесът с фалшиви документи за бежанци и нелегални имигранти в България процъфтява в социалните мрежи. Това показа проверка на Frognews.bg в специални фейсбук групи, където фалшификаторите публикуват без притеснение своите оферти.
 

Такава е групата „ اللاجئين السوريين في بلغاريا бежанци в България „, която е затворена, тоест трябва да бъдете одобрени от администратор, за да можете да виждате какво се публикува в нея.

 

Веднъж влезли обаче не съществува никакъв филтър към открито незаконните дейности, които се рекламират. Обявите са на арабски и са насочени изключително към сирийци в България.

 

Така например محمد تامر محمد (в превод Mohamed Tamer Mohamed) публикува следният текст:

„Предлагаме университетски дипломи. Всички специалности. Цената варира според определена специалност“.

 

Същият очевидно предлага и изработване на лични документи и паспорти, поне това е видно от снимки в профилът му в социалната мрежа.

 

Не липсват и обяви за директен трафик на хора. Така например потребителят Poken Pord, който е посочил като свое местожителство Дубай, предлага да осигури пътуване със самолет от Турция до страна от Европейския съюз, като цените започвали от 6 000 евро и достигали до 9000 евро.

 

Друг търговец пък предлага издаване на шофьорски книжки, включително и международни такива.

 

Повечето от обявите дори имат оставени телефони за контакт, макар и не български номера. В някои изрично се посочва, че цялата комуникация протича във фейсбук.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4020 |08.09.2017 Фалшиви здравни документи правят и продават във Варна . 1| 3797 |07.09.2017 Пак ни атакуват с фалшиви имейли от НАП . 0| 4087 |01.09.2017 Фалшиви сайтове продават лекарства от името на здравното министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads