Реклама / Ads
3| 5605 |09.04.2015 АКТУАЛНО

Ревизоро: Сливането на НАП и митниците е неизбежно

.
Емил Димитров - Ревизоро
Има приходи от митниците, но не се извършва това, което се желае, каза народният представител Емил Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия. И добави, че същинските приходи са от данъците. "Митниците пропуснаха своя шанс", категоричен бе Ревизоро.
 
Идеята да се слеят митниците и НАП е от доста време и е част от програмата на ГЕРБ, обясни той. "Независимо от добрите резултати, премиерът иска повече", добави депутатът.

През контрабандния канал с цигари в България са влезли 45 камиона, а не заявените 15. На митничарите е била изпратена телеграма от турските им колеги, но тя е била скъсана. "При създалите се обстоятелства, сливането на НАП и митниците е неизбежно", коментира Ревизоро.26-има души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи от ГКПП Капитан Андреево, бяха задържани, след разбиването на канала преди седмица. Заловени са два тира с общо 2840 мастербокса, в които е имало 1 420 000 кутии „Джин Линг“ и „Президент“. Предотвратена е щета за държавата за 16 млн. лева.

Емил Димитров обясни, че при сливането на Агенция "Митниците" и НАП ще се спрат схемите на митничарите. Той разказа, че пример за корупционна схема е късането на телеграми, в които се съобщава, че предстои у нас да влезе камион с контрабандна стока. По думите му, при получаване на такова съобщение, то се взима от даден митничар, къса се, камионът се пропуска, а никой не може да докаже кой е получил телеграмата. "Никой не може да подменя волята на премиера", напомни още депутатът.

Ревизоро сподели, че ще ваканцува у нас по време на великденските празници. Той разказа още, че снощи е присъствал на празника на Цветан Цветанов. На него са присъствали Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Цецка Цачева, депутати от всички партии, много посланици. Според Емил Димитров празникът е бил много хубав и са се събрали доста пари за деца с аутизъм.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8768 |30.01.2015 Ревизоро: Втори провал на Ваньо Танов в митниците . 10| 7771 |06.11.2014 Ревизоро: Ръководството на ДАНС трябва да се смени . 17| 5181 |04.09.2014 Танов: Дупката в митниците може да стигне милиард . 1| 6649 |09.08.2013 Чистка в митниците - смениха петима шефове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads