Реклама / Ads
0| 7650 |23.01.2008 АКТУАЛНО

"Рицарят" Хийт Леджър е мъртъв; вероятно се е самоубил

.
Няма следи от насилие, алкохол или наркотици в жилището му в квартал "Сохо". "10 неща, които мразя в теб", "Планината Броубек", "Казанова" и "Като рицарите" са сред най-ярките му филми.
 

Холивудската звезда и любимец на много жени Хийт Леджър бе открит мъртъв в дома си в Манхатан, съобщи ВВС. „Открит е в дома си, лекарите са потвърдили смъртта му“, се казва в изявление на нюйоркската полиция. Край тялото му са намерени хапчета. В момента властите разследват дали австралийският актьор – номиниран за Оскар за участието си в драмата „Планината Броукбек“, е починал от свръхдоза таблетки. Няма следи от насилие, алкохол или наркотици в жилището в квартал "Сохо", което Леджър наел преди няколко месеца. Не е открито и предсмъртно писмо или нещо, навеждащо на версията за самоубийство, съобщава в."Ню Йорк таймс", но бащата на Хийт – Ким Леджър, заяви, че смъртта на 28-годишния му син е „трагедия“ и „нещастен случай“. xiit_ledjar1.jpg

heath_ledger_2.jpgХийт Леджър е роден на 4 април 1979 г. в австралийския град Пърт. Има ирландски и шотландски произход. През 1999 г. се снима в холивудската продукция "10 неща, които мразя в теб", която мина за пореден път на българския телевизионен екран преди седмица, и в главната роля в австралийския филм "Две ръце". След бляскавото му участие в "10 неща, които мразя в теб" започват непрекъснато му предлагат роли на тийнейджър, които той не иска и закъсва с парите до такава степен, че започва да взема назаем от агента си и да живее на макарони и вода.

След това обаче идват участията в "Патриотът", "Като рицарите", "Бандата на Кели", "Орденът" и "Братя Грим". И разбира се в „Планината Броукбек", който го изстрелва в друга орбита. Последният филм, в който се снимаше, е подготвеният за 2009г. "Въобръжението на доктор Парнас" на Тери Гилиъм. В студиото "Уорнър Брос" бяха попарени от новината, защото на 18 юли по екраните тръгва следващият филм от поредицата за Батман – "Черният рицар", в който Леджър играе Жокерът, който е централният съперник на Батман.

velas_flores_ledger.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6158 |22.01.2008 Братя Коен с осем номинации за Оскар . 1| 6623 |22.01.2008 Големи компании печелят от опасни за човека генно-модифицирани храни . 13| 6952 |22.01.2008 Карла Бруни цъфна само по пръстен и ботуши . 1| 18242 |20.01.2008 Кварталът "Червените фенери" в Амстердам приюти модни бутици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads