Реклама / Ads
17| 6611 |28.02.2010 АКТУАЛНО

Родопски деца стъпиха на жълтите павета

.
за пръв път в парламента
И видяха, че животът не е само тютюн и родна планина, в която клишетата са повече от възможностите.
 

50 ученика от Родопите посетиха НС в деня на петъчния парламентарен контрол по покана на Георги Андонов
, най-младия депутат от ГЕРБ, избран от гоцеделчевския регион. Децата са финалисти в организирания от Фондация Българска Памет конкурс за есе „Какво е Европа за нас” и имаха възможност да се срещнат с народни избраници от своя край и да поговорят за това какво ще правят занапред, тъй като повечето от тях са пред прага на зрелостта.

„Разширяването на перспективите трябва да изведе младия човек извън границите на родната планина и тютюна, извън верските и етнически клишета и местните стереотипи на социална реализация” – обяви д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет. Деца споделиха, че не винаги виждат "светлината в тунела", защото много от тях са отглеждани от баби и дядовци - родителите им работели в чужбина, за да хранят семействата си. Депутатът Георги Андонов разказа за усилията да се осигури просперитет в региона, така че, работещите в чужбина да се завърнат и да живеят прилично по родните си места. И направи уговорката, че това не може да стане изведнъж, но може да се случи с помощта на тези, които днес разширяват хоризонтите си..


Домакините получиха подаръци за Баба Марта

Младите гости разгледаха кулоарите и пленарна зала от птичи поглед, присъстваха на парламентарния контрол и обходиха изложбата РЕЛИКВИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, представяща моментите на развитие на българската държавност и нейните институции. След това групата посети Археологическия музей, където изслуша интересна лекция за българската история и култура и разгледа експонатите на музея.

Само след няколко дни същите тези деца заминават за Брюксел, където ще видят и Европейския парламент. Поканата за това посещение идва от страна на г-жа Илияна Иванова, евродепутат от ГЕРБ и се реализира с нейно съдействие и с дарение на фондацията. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8638 |01.01.2010 Коледната приказка на Ервин, Илхан и децата от Родопите . 0| 13445 |17.07.2009 Пълнотата при децата – бомба със закъснител . 10| 9988 |07.04.2009 Деца от смесените региони получават посещение до Брюксел . 5| 7916 |11.07.2008 Зад паметника на децата от „Индиго” стои надпис „секс услуги”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads