Реклама / Ads
14| 6553 |19.05.2015 АКТУАЛНО

Св. Рудолф: Върволица от хора подвиваше опашка пред кабинета на Цв. Василев

.
Светослава Рудолф
Ходила съм в КТБ, но защо трябва да е голямо престъпление да си ходил при Цв. Василев и защо трябва да се обяснявам за това, заяви по БТВ журналистката Светослава Рудолф, изплувала от списъците с гости на Цветан Василев.
 
Не може ходенето при един банкер, начело на 4-тата банка в държавата, да е престъпление, добави тя. Ако преди 1 година ме бяхте питали ходила ли съм там и бях казала "Да", всички щяхте да ме завиждате, сега е връх на лицемерието.

Много пъти съм ходила, познавам го и от преди това, обясни Рудолф. Познавам много богати хора, шефове на банки и предприятия. Тя била при Василев като служител на ТВ 7. Разговорите не са имали за цел да получат публичност. За мен е важно, че когато един човек ми довери нещо, аз не мога да го изтреса в медиите, това е етика. Не си присвоявам позицията на приятел, но сме обсъждали проекти, като напр. холивудската продукция за медиците ни в Либия. Аз съм още техен представител и търсех хора от бизнеса, които да подкрепят този филм, което не е чисто спонсорство. Изорах цялата държава, стигала съм до Борисов, Рашидов с молба някой да обърне внимание на продукцията, защото това е наша национална кауза. Единственият човек, който ме изслуша и беше готов да даде тези пари, беше Цв. Василев.

Това не е било с парите на държавата, възмути се тя. И сега има банки, които обслужват парите на държавата. Спонсорството нямаше да е с държавни пари, подчерта тя.

Ние не знаем каква е цялата истина; информацията идва предимно от прокуратурата, не се знае и Комисията дали е обективна, каза Рудолф. 80% от депозитите са били ликвидни, а проблемите започват, когато масово се теглят пари. Не е редно всички да се нахвърлят върху един човек, който не може да се защити; в България това е класически номер, добави тя.

Пред кабинета му се е чакало, имаше върволица от хора, които седят и му подвиват опашка.  Не съм засичала политици, но те са във всяка една банка. Не мислите ли, че те не висят във всяка една банка, попита тя. И добави, че разговаряла с Василев на всякакви теми, в т.ч. и политически. Рудолф имала намерение да пише книга за него. Но не се били чували от момента на заминаването му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7328 |21.03.2015 Атанасов: Хора на сарайско-библиотекарската групировка още са на вълзови места в сектор Сигурност . 26| 7242 |06.02.2015 А. Славчев пред Фрог: Хора се бесят и получават инфаркти заради бирници . 10| 5207 |21.12.2014 Ивайло Калфин: Не мисля, че еднозначно хората ще избягат от фондовете . 13| 5139 |20.10.2014 Овчаров: Борисовите консултации са прах в очите на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads