Реклама / Ads
7| 9139 |25.02.2019 АКТУАЛНО

Румънците събират подкрепа за Лаура Кьовеши в петиция до ЕП

.
В подкрепа на Лаура Кодруца Кьовеши
До момента са събрани почти 144 хиляди подписа, които утре ще бъдат представени в Брюксел. Петицията вече се подписва не само от румънци, а инициаторите се надяват да съберат близо 200 хиляди поддръжници на Кьовеши и от други страни.
 

„Подкрепяме кандидатурата на Лаура Кордуца Кьовеши за поста на главния европейски прокурор“ се казва в петицията адресирана до председател на Европейския парламент Антонио Таяни и до министрите на правосъдието на държавите-членки на Европейския съюз.

 

Подкрепящте Кьовеши, които не са от Румъния могат да го направят, като попълнят петицията ТУК. Нужно е само да напишето вашите име, фамилия и имейл адрес, а в полето за населено място (Județ), всеки, който е от друга страна може да отбележи последната опция "Diaspora".

 

Така изглежда петицията в подкрепа на Кьовеши за европейски прокурор.

.

 

Ето какво пише в петицията, която вече се разпространява и в други държави и може да бъде подписана от всеки, който иска Лаура Кьовеши да бъде избрана за първият прокурор на ЕС:

 

Уважаеми г-н председател, дами и господа,

с настоящата петиция,  подписалите я граждани на румънската държава, изрично ви молим да отхвърлите категорично опита на министъра на правосъдието у нас да оклевети г-жа Лаура Кодруца Кьовеши с намерението да попречи на избирането й за главен европейски прокурор. Също така Ви молим да уважавате съществуването на тази инициатива по време на гласуването, и  да съобщите на Европейския парламент за нея.

 

Нашето твърдо становище, което е изрично прието от всеки от поддръжниците на тази петиция е, че със своя жест министърът на правосъдието в Румъния не само не представлява нашите интереси и воля, а, напротив – продължава да злоупотребява и с лични и правителствени усилия да има политическо подчинение на правосъдието и спиране на борбата с корупцията в Румъния. За честните румънски граждани, Лаура Кодруца Кьовеши е получила своята символична стойност именно чрез своите усилия (и Националното управление за борба с корупцията под нейно ръководство) да разследва корупцията на високо равнище, въпреки политическите действия и промените в законодателството, които сегашната политическа власт е направила точно за защита на корумпираните политици.

 

 

Освен петицията подкрепящи Кьовещи са създали и специално събитие, което събира поддръжници в социалните мрежи. „На 26 февруари ще бъдем в Брюксел, за да подадем подписите в подкрепа на г-жа Кьовеши. Ако сте в столицата на Белгия, елате следващия вторник!“, призовават румънците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8492 |26.10.2018 Синдикален позор: КНСБ и КТ Подкрепа - двата пудела на трапезата на Валери Сименов . 6| 12949 |19.05.2018 Само във Фрог: Адвокатите оттеглиха декларация в подкрепа на Истанбулската конвенция . 7| 8265 |02.10.2017 Експерти: Путин губи подкрепа, може да изкара на улицата по-малко хора от Навални . 1| 6305 |14.11.2016 Десислава Иванчева става кмет на „Младост“ с близо 60% подкрепа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads