Реклама / Ads
0| 6073 |23.04.2007 АКТУАЛНО

Румен Петков летял с правителствения „Фалкон” до Москва, посрещнали го с реки от водка

.
Реки от водка и килограми чер хайвер и пушена сьомга се изпили и изяли по време на „тайното” посещение на вътрешния министър Румен Петков в Москва, научи „Фрогнюз” от свои източници в руската столица. За визитата Петков поръчал правителствения „Фалкон”, чиято цена за наемане варира от 3000 до 5000 евро за час.
 
 Реки от водка и килограми чер хайвер и пушена сьомга се изпили и изяли по време на „тайното” посещение на вътрешния министър Румен Петков в Москва, научи „Фрогнюз” от свои източници в руската столица. За визитата Петков поръчал правителствения „Фалкон”, чиято цена за наемане варира от 3000 до 5000 евро за час.
В групата били включени още главният секретар на МВР Илия Илиев, директорът на Национална служба „Сигурност” ген. Иван Драшков, както и съветникът на министъра Стефан Ризов. „Плевенската група”, както ги наричат в министерството (само Драшков не е от града на българо-руската бойна дружба), била поканена лично от шефът на Федералната служба по безопасност (ФСБ) Николай Патрушев.
След горещите прегръдки при посрещането и официалната част, по време на която се подписал договор за сътрудничество между ФСБ и МВР, а българският министър получил награда часовник на руските тайни служби, се завихрила невиждана по своя мащаб официална вечеря. Водката се изливаше като Ниагарския водопад, големи кристални купи бяха пълни с чер и червен хайвер, а деликатесите от риба нямаха край, коментираха смаяни очевидци. Наздравиците за нерушимата братска дружба следвали една след друга. След няколко часа богатирско черпене и двете страни били видимо уморени.
На другия ден сутринта, преди да отлетят за София, Петков и подчинените му били подложени на традиционната руска процедура да се пожелае „На добър път” с няколко водки на екс. Нашите не могли да обидят домакините и затова се качили в самолета леко развеселени.
Запознати с графика на Авиоотряд 28, както се казва на правителствения авиоекип, припомнят, че министър Петков е ползвал многократно „Фалкон”-а, като при някои от задграничните дестинации се срещал със знакови фигури на българския бизнес, които предпочитали да живеят извън България.
След няколко дни пък правителствения „Фалкон” ще лети до Божи гроб в Ерусалим. Самолетът е нает от Светия синод за да се докара с него Благодатния огън в чест на Великден. Според шефът на Авиоотряд 28 Ангел Узунов, владиците щели да заплатят само горивото и летищните такси. За огъня ще летят Варненският митрополит Кирил, Неврокопският – Натанаил и Ловчанският дядо Гавриил.
Преди време правителственият самолет е чил често ползван от български бизнесмени. Илия Павлов дори го поръчвал за гостите на рождения му ден, който той празнуваше в гранд хотел „Варна”. Наемали са го също Васил Божков, Ахмед Доган и др. По време на официалното посещение на президента Георги Първанов в Германия за честване 50-годишнината на Евросъюза художника Вежди Рашидов ползвал „Фалкон”-а, за да си закара безплатно картини и скулптори за участие в изложба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3073 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 13879 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74513 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо . 3| 3252 |14.04.2024 Иран атакува пряко Израел. Какво знаем?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads