Реклама / Ads
9| 5065 |08.04.2019 АКТУАЛНО

Румен Радев свиква КСНС заради корупцията

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема ”Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки”.
 

То ще се състои от 13.00 часа на "Дондуков" 2.

 

Съветът  ще бъде посветен на борбата с корупцията по високите етажи на властта и необходимите мерки в тази сфера.  Президентът Румен Радев може би ще поиска драстична промяна в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество или смяна на председателя на комисията “Антикорупция” с аргументите, че са компрометирани и неефективни.

 

Държавният глава взе отношение по скандала с евтините апартаменти на властта, който доведе до оттеглянето на Цветан Цветанов от парламента, както и до оставките на министъра на правосъдието Цецка Цачева и на заместник министрите на спорта - Ваня Колева и на енергетиката - Красимир Първанов.

 

Румен Радев коментира преди време, че "случаят с апартаментите надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността".

 

Президентът се усъмни, че комисията за борба с корупцията ще проведе адекватно разследване на казуса, защото, по думите му, нейният председател Пламен Георгиев е посочен от Цветан Цветанов, а законът, по който антикорупционният орган работи, е "беззъб".

 

Заради скандала с апартаментите Цветан Цветанов напусна парламента, а Цецка Цачева вече не е министър на правосъдието. Оставки подадоха и зам.-министрите Валя Колева и Красимир Първанов.

 

В момента текат проверки по медийни публикации за имотни сделки на сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването, и на съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 11058 |03.03.2019 Само във Фрог: И Емил Радев се нареди сред възможните кандидатури за главен прокурор . 5| 5384 |19.02.2019 Румен Христов за Фрог: Промените в изборния кодекс са отстъпление от демократичните завоевания . 16| 11049 |03.01.2019 Илиан Василев: Радев пусна мракобесния закон за конфискация без съд . 8| 7651 |27.12.2018 Каракачанов пита Радев да си каже, кой лобира за F-16

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads