Реклама / Ads
15| 6586 |06.08.2019 АКТУАЛНО

Руски поп говорил с Дарвин, скарал му се и се разбрали, че нямаме общо с прасетата

.
Отец Артьом срещу Дарвин...
Разговарях с Чарлз Дарвин. Поскарах му се за неговата „маймунска теория“ и той призна, че е направил голяма грешка. Това заяви сензационно протойерей Артьом Владимиров, изповедник на Алексеевския манастир край Москва и член на Съюза на писателите в Русия по тв канала Spass. Отецът заяви още, че е поговорил с британския учен, който е погребан в Уестминстърското абатство през април 1882 година.
 

Отец Артьом повторил няколко пъти, че няма как да приеме теорията на Дарвин, че човекът е произлязъл от маймуната. Попитах го директно: „Чарлз, как си? Какво ще кажеш сега, мислиш ли, че има някакви междинни връзки между видовете - между зебрата и жирафа да речем?“ Свещеникът отбеляза също, че ученият „е имал наивна идея археологията да открие някой ден такива междинни връзки“.


Според свещеника, Дарвин му е отговорил: „Отче, не се изкушавайте от моята теория, аз не изложих тази хипотеза от велик ум, за което сега се разкайвам. Ясно ви е, че нямате нищо общо с мечка или прасе“.

 

Владимиров пожелал на Дарвин да се покае за теорията си за произхода на видовете и заяви, че съжалява англосаксонците и датчаните - последните, защото те са „изгубили божествената благодат“, защото са си позволили да се пекат на слънце върху надгробни паметници и „не са се чувствали жива връзка между мъртвите и живите."


„Ура, ние сме руснаци, каква наслада, и нека да свидетелстваме за триумфа и величието на Православието в цялата Вселена“, заяви архиерейът, призовавайки думите ду са преведат на английски и китайски.

 

Отец Артьом е известен и с други свои прелюбопитни изказвания. Неотдавна той заяви, че истинският вдъхновител и водач на Октомврийската революция е Лев Троцки-Бронщейн. А до революцията и погрома на руското православия и държава се стигнало заради разлагането на половия морал у руснаците. Социализмът като идеология проповядвал свободна любов и пълно удовлетворение на сексуалния нагон на революционната класа.

 

През 2006 г. петербургска ученичка Мария Шрайбер завежда безпрецедентен процес срещу Министерството на образованието и науката с искане да се забрани преподаването на теорията на Дарвин в училищата, защото обижда религиозните й чувства. Бащата на момичето я подкрепи и заяви, че теорията на Дарвин възпитава фашизъм, екстремизъм и марксистко-ленински идеи у децата. Направи дори връзка с болшевишкия строй. Съдът отхвърли иска.

 

Руската православна църква отдавна критикува теорията за еволюцията и твърди, че е напълно доказано как Бог е създал човека.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 32061 |22.07.2019 Нови дарове за Ахмед Доган: руски охранители, ултра скъпа яхта и народна песен . 19| 14852 |16.07.2019 Илиан Василев: Хакерът работи с руските спец служби, иначе до сега да е в затвора . 18| 8788 |17.06.2019 Гърция и Кипър настояват за санкции срещу Турция, Анкара насочи руски ракети . 67| 17425 |16.06.2019 Британските служби обявиха война на руските, Москва реагира остро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads