Реклама / Ads
31| 12586 |11.12.2011 АКТУАЛНО

Съдийката Ченалова не пожела да обясни защо "излиза" от тефтера на Красьо Черния

.
Румяна Ченалова
Точно тя председателстваше съдебния състав по делото "Соло" и постанови невинност за обвиняемия за двойно убийство; сега й предстои да гледа делото срещу Алексей Петров и компания.
 

Много съжалявам, не ми е приятно да водя такъв разговор, каза по телефона в предаването "Насреща Люба Кулезич" съдия Румяна Ченалова, която беше председател на съдебния състав, който постанови, че подсъдимият за убийството пред клуб "Соло" Илиян Тодоров е невинен. Напомняме, че на процеса посланието беше, че Илиян е невинен, защото не е доказана вината му.  Водещата Кулезич попита съдийката вялно ли е, че тя е разговаряла многократно с набедения за лобист в съдебната система Красьо Черния. Ченалова отказа да говори и затвори телефона.

По време на процеса съдия Ченалова явно демонстрираше нежеланието си да погледне обективно на това дело, казаха близки на жертвите. Те добавиха, че в България е лесно да се купи самоличност и не биха могли да са сигурни, че на следващото заседание Илиян Тодоров ще се появи в съда. Близките напомниха, че едно от първите изявления на майката на Илиян било признание, че синът й се обадил, че е направил нещо много страшно, за да защити приятелите си.

Говори се, че роднините на Илиян Тодоров по-някакъв начин са роднини на президента Г. Първанов, напомни водещата Кулезич. Това трябва да се установи, истината е важна за нас, каза Радмила Въжарова, която добави, че лично тя няма от какво да се страхува.

Frognews.bg напомня, че Софийският градски съд образува дело по внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов, което е разпределено на 29-ти състав с председател съдия Румяна Ченалова. Името на Ченалова излезе и от телефонния указател на Красьо Черния.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7578 |08.12.2011 За 20 г. 1 млрд. лева потънали в касите на синдикатите . 17| 21676 |07.12.2011 Бугарско шоу прави мајтап за Македоноидите на власта! . 0| 6944 |06.12.2011 Жертвите на организираната престъпност се обединяват в движение „Св. Георги” . 51| 11047 |05.12.2011 Нападнаха с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads