Реклама / Ads
8| 22111 |09.01.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог! Без Пеевски не може да правиш бизнес, ми каза приживе Петър Христов

.
Петър Христов
Без Пеевски не може да правиш бизнес в държавата. Това ми призна приживе великотърновския бизнесмен Петър Христов на единствената ми среща с него по време на кабинета „Орешарски”.
 

Някои могат да ме упрекнат, че след като Христов го няма, мога да си приказвам каквото си искам за него. На срещата, обаче присъстваше още един човек - бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Били сме колеги в антимафиотската служба и съм с добри чувства към него. Бизнесменът, видимо наперен и със самочувствие, ми сподели, че той също е свързан с корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС. Уточни веднага, че в това не вижда нищо лошо и ако искат бизнесмените да са успешни, ще трябва да се примирят с този факт.  И за да ме убеди в думите си предложи да ме вземе за седмица, да обиколим страната и заедно да  нагледаме бизнеса му. Така според него съм щяла да добия представа за начина, по който е организирано предприемачеството у нас, както и че всичко е подчинено на задкулисни договорки.

 

Петър Христов ми разкриваше „тайните си”  съвсем спокойно. Снизходително и с насмешка реагираше на опитите ми да го убедя, че мафията е окупирала държавата.

 

Изглеждаше като човек, който е наясно с неписаните правила и знае как да ги спазва, за да му вървят нещата. Даде ми да разбера, че за него няма невъзможни неща.  Нямаше как да не забележа и щрихи от интимен характер от поведението на  бизнесмена. С най-нежни обръщения обсипваше дама, която периодично му звънеше по телефон. С нескрито вълнение я успокояваше, че скоро ще се видят.          

 

Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4588 |09.01.2018 Трима депутати, сред които Пеевски, никога не са взимали думата в НС . 11| 11278 |30.12.2017 „Франс прес” за медиите в България: Автоцензура, „стабилност” и Делян Пеевски . 21| 7347 |22.12.2017 Борисов: Ролята на Пеевски е само депутат в ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads