Реклама / Ads
2| 8601 |08.02.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Библиотекарите с човек в турската коалиция

.
Орхан Исмаилов
Библиотекарският институт намърда свой човек в турската коалиция. Това разкриха през Фрог нюз депутати. Става дума за Орхан Исмаилов от политическа формация „Свобода и достойнство”, която се обедини с ДОСТ на Лютви Местан за предстоящите парламентарни избори.
 

Преди ден Исмаилов взриви обществото с признанието си пред турски медии: "Целта ни е да имаме турски премиер в България". В политическото му израстване има много любопитни подробности. Една от тях е, че като прохождащ политик, той бил представян пред видни общественици от представителите на т.. нар. Библиотекарски институт. Това са ректорът на висшето училище Стоян Денчев и бившият шеф на МВР Цветлин Йовчев.

 

При всеки удобен момент двамата удряли рамо на Исмаилов, лансирайки го за човек с политическо бъдеще. Според източниците ни Орхан Исмаилов е бил докторант в Библиотекарския институт. Медийни публикации пък свързват партия „Свобода и достойноство” с турските тайни служби. Съпартиецът на Исмаилов Касим Дал пък беше засечен през август м. г. на организирания в подкрепа на Реджеп Таийп Ердоган митинг в Истанбул. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан няколко пъти беше на посещение на Едроган, като подробностите от визитите бяха покрити с информационно затъмнение.

 

При прогонването си от ДПС в края на 2015 г. Местан намери закрила в труското посолство. Неговият последовател и бивш депутат Хюсеин Хафъзов пък бе заснет по време на негово посещение в молитвен дом в столичния "Люлин", за който се твърди, че се проповядват идеите на ислямския фундаментализъм. Той предизвика бурни реакции в парламента с изказването си като народен представител от ДПС: Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Очевидно обещанието му за последния няма да бъде изпълнено, след като напусна редиците на ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6138 |08.02.2017 Само във Фрог: Без наказания в Софийски районен съд за „прашките” . 5| 13156 |02.02.2017 Само във Фрог: Протокол на СИК ”разкрива” мaнипулацията на референдума . 3| 8755 |02.02.2017 ФРОГОКО: Уволниха дисциплинарно човека на Москов в НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads