Реклама / Ads
12| 16543 |31.01.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Човек на Цацаров, Цветлин Йовчев и Д.П. става шеф на НСО

.
Тодор Гребенаров
Човек, сочен за близък на главния прокурор Сотир Цацаров и бившия шеф на МВР Цветлин Йовчев става директор на НСО. Става дума за Тодор Гребенаров, който в момента е зам.-директор на националната полиция по линия на охранителна полиция.
 

Както Фрог съобщи преди повече от седмица, в НСО влезе военна прокуратура за да провери как  работи службата при настоящия началник Ангел Антонов. Медийни публикации го сочат като особено близък до депутата от ДПС Делян Пеевски. Именно с негово решение, корпулентния бизнесмен получи държавна охрана, без да е ясно по каква причина.  

 

Гребенаров е не по-малко любопитна фигура. Звездата му изгряла по времето, когато шеф на МВР беше Цветлин Йовчев - бил му любимец. Във вътрешното ведомство обаче знаят, че подобно назначение става само с одобрението на Делян Пеевски. На паради премиерът Бойко Борисов се обръщал пред всички към него с нежното „наборе“. Твърди се, че Гребенаров е изградил близки отношения с Цацаров още от времето, когато и двамата са работили в Пловдив. За известен период от време Тодор Гребенаров е бил и оперативен помощник на „героят“ от Лясковец Светлозар Лазаров-сега национален координатор на „Атака“. Ченгета коментират, че кариерата му съвсем ясно показва, че бъдещият директор на НСО ще е част от статуквото на държавата. Назначаването му по закон се прави от президента Румен Радев. В НСО пък се шегуват вече, че всъшност Гребенаров ще докладва за всяка крачка и среща на президента на своите благодетели, а не толкова за неговата безопасност.

 

По-късно през деня беше съобщено, че настоящият директор на НСО Ангел Антонов заминава зад граница като консул в Русия. Традиционна практика у нас е сгафили управници да бъдат пращани на консулски постове. Не се изключва вероятността и в случая да става дума за същото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6466 |30.01.2018 Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Безхаберието уби 3-годишно дете . 7| 7939 |25.01.2018 Социологът Атанас Мерджанов пред Фрог: БСП няма основание да се гордее с този вот . 10| 20912 |16.01.2018 Само във Фрог: Погнаха свързаните с Цв. Цветанов фирми, строили оградата на границата . 10| 10356 |16.01.2018 Владо Береану за Фрог: Речта на Туск бе отвратителна шмекерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads