Реклама / Ads
7| 17152 |07.02.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Грандиозен женски скандал тресе столично РПУ, проверяват го за корупция

.
Грандиозен женски скандал разтресе столичното 4-то РУП. Главни действащи лица са шефката на районното Теменужка Капчина и ръководителката на разследващия екип Аделина Малакова. Това съобщиха за Фрог нюз високопоставени полицейски източници. Случаят се нищи близо четири месеца от „Инспектората” и дирекция „Вътрешна сигурност”.
 

Оказва се, че двете ведомства са засипани от сигнали срещу двете полицейски началнички. Те са свързани със заигравки със застрахователи и с договорки с адвокати в полза на уличени лица. Във въпросните сигнали се разказва и за това, че редови служители били принуждавани да късат протоколи с цел да се заличават следи. Все още хрътките на МВР, които душат за вътрешна корупция не са се произнесли дали фактите за Малакова и Капчина са верни. Сигнал до районна прокуратурата на този етап е подаден само за унищожаване на важни документи.

 

Редови ченгета признаха пред Фрог, че наред с разследването, което се води от месеци, обстановката в районното станала нетърпима. „Аделина Малакова и Теменужка Капчина все едно са се хванали гуша за гуша. Имаме информация, че една срещу друга пишат жалби. Нещо повече, твърди се, че дори се записвали , за да имат в ръцете си доказателства. Съставът също е разделен. Дадена е директива да се търсят компромати за всеки от лагерите. По цял ден с това се занимаваме. И за да не стане фал, ние също се записваме. Нещо страшно е. Държавна сигурност ряпа да яде”, разказа пред Фрог униформен. Скандалите стигнали до ръководството на МВР. За да парира нещата, то решило да махне и двете жени от 4-то районно управление. Тепърва ще се нищи дали наистина двете дами са се записвали.

 

Според запознати Аделина Малакова станала главен разследващ полицай благодарение на главния секретар на МВР  Младен Маринов във времето, когато двамата били много близки. Преди това дознателката трупала опит в събирането на доказателства в ГДБОП. Името на Малакова нашумя, след като музикантът от „Шоуто на Слави” Илия Илиев публично се оплака от поведението й по време на спецакция. Според професора тя била готова да го накара да кляка и лази. Скандалът се разрасна, заради което се наложи тогавашният шеф на антимафиотите Станимир Флоров да оправдае подчинената си, като каза, че Илиев се държал агресивно. Малакова дори била  член на комисията за подбор на разследващи полицаи в МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 23488 |06.02.2018 Само във Фрог: Тихомълком ревизират щатовете в МВР, готвят промени за пожарната и жандармерията . 8| 15539 |05.02.2018 Митничари пред Фрог: Шефът ни Георги Костов отказа да разписва документи, виждаме го от дъжд на вятър . 49| 15491 |04.02.2018 Ил. Василев: Илюзия е, че МИГ-29 струват нещо – стават само за паради . 4| 12274 |02.02.2018 Само във Фрог: Свидетел по „Килърите” рязко се замогна, заговори за възобновяване на делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads