Реклама / Ads
1| 9985 |14.07.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Информацията от скандалната разработка „Червеи” е изнесена в Гърция

.
Информацията, придобита по скандалното дело „Червеи”, е изнесена в Гърция. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службите за сигурност. Те са категорични, че файловете с чувствителни данни се пазят в къща край град Комотини, като за сигурността им е осигурена денонощна охрана.
 

Според източниците ни бивш високопоставен служител на ДАНС е пренесъл ценната пратка от България в южната ни съседка. Тази стъпка била направена от съображения за сигурност.  Припомняме ви, че по време на кабинета „Орешарски”, под претекст, че се провежда дело „Червеи”, беше неправомерно пробита и източена информационната система на МВР, съдържаща секретни данни за различни лица. Пълна загадка остана къде е „прибрана” секретната информация и за какви цели ще се използва.

 

Съдебна отговорност за това беше потърсена на двама души- бившата шефка на СГС Владимира Янева и ексначалника на дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР Тодор Костадинов. Янева отнесе наказание от една година условно , а Костадинов беше признат за виновен и глобен с 3000 лева за компютърно престъпление - защото е ползвал акаунта на служителка, за да влезе в информационната системата на МВР и да провери дали е заличена полицейска регистрация на свидетел по дело.

 

Любопитна подробност е, че бившият шеф на ДАНС и сочен за особено близък до модела КОЙ Владимир Писанчев беше назначен за генерален консул в Солун. Това стана светкавично, след като напусна родното ФБР под обществен натиск по време на кабинета „Борисов 2”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6526 |13.07.2017 Първо във Фрог: Прокуратурата назначи проверка за смъртта на делфините . 34| 21044 |12.07.2017 Очевидец пред Фрог: В България ни лъжат за войната в Донбас, наши също воюват /снимки/ . 2| 9338 |06.07.2017 Доц. Георгиев за Фрог: Законопректът на Патриотите за езика замаскира истинските проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads