Реклама / Ads
17| 6739 |10.09.2014 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Майката на Емил Шарков иска ново разследване срещу ръководителите на акцията

.
Майката на убития командос Емил Шарков в Лясковец иска ново разследване срещу хората, които са ръководили злополучната акция, научи Фрог нюз от прокуратурата. На 8 септември т. г. Ваня Петкова е пуснала жалба до премиера, главния прокурор, шефа на МВР, омбудсмана и СГП с молба да се намерят виновните, които с действие или бездействие са допринесли за смъртта на детето й.
 

Фрог разполага с въпросната жалба. В нея почернената майка казва: Искам да ви обърна внимание или да потърся защита и съдействие от органите на държавната наказателна репресия срещу неправомерното поведение и престъпни деяния, извършени от конкретни лица и довели до разигралата се на 14 март т. г. в Лясковец трагедия. Сезирам ви с настоящия сигнал, за да разпоредите разследване на лицата, разрешили и ръководили провеждането на акцията.

 

Ваня Петкова не може да намери отговори на много от въпросите, свързани с начина, по който са били принудени да действат служителите на СОБТ във фаталния ден. От изявленията на ръкаводството на МВР тогава стана ясно, че главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров пряко е ръководил акцията, подкрепян от началника на отдел „Криминална полиция” в тогавашната ГДНП Атанас Илиев. За грандиозния гаф тогава бяха наказани трима редови служители от полицията във Велико Търново, които според Лазаров отишли ден преди операцията да снимат дома на психично неуравновесения Петко Петков и така го предупредили за готвените срещу него действия. Оказва се, обаче, че психолозите на МВР са били категорични, че със силови действия не бива да се атакува дома на Петков. Експертното мнение, обаче било пренебрегнато и служителите на СОБТ били пуснати срещу мишената като пушечно месо. Ръководството на МВР не даде отговор и на повечето питания на депутатите, свързани с трагедията. Не искам умрял герой, искам си моя Емо жив. С тези думи майката на Шарков се хвърли върху безжизненото му тяло по време на погребението. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 7546 |09.09.2014 Луна пред Фрог: Запалиха ми колата и ме заплашваха, че казвам истината . 25| 7725 |08.09.2014 В. Йорданов пред Фрог: 600 полицаи напуснаха СДВР за 1 година . 29| 6109 |02.09.2014 Веселин Вучков пред Фрог: Дефицитът в МВР надхвърля 200 млн. лв. . 68| 11321 |01.09.2014 Силва Дончева за Фрог: ГЕРБ ще имат правителство, но неустойчиво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads