Реклама / Ads
29| 20031 |22.04.2020 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Над 3 вида дрога открита в кръвта на Кристиан, с джипа му има и друга тежка катастрофа

.
Джипът, който доведе до фаталния сблъсък Източник: БГНЕС
Над три вида дрога е открита в кръвта на Кристиан Николов, който с луксозния си джип помете возилото на журналиста Милен Цветков на Великден. Със същия автомобил преди около 4 години има регистриран и друг много тежък инцидент на пътя. За него отговорност е поела майка му Десислава. Заради куп съмнения около разследването, вече е заострено и вниманието на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Това разкриха пред Фрог нюз източници от полицията.
 

Според тях едва на третия ден от фаталния сблъсък от СДВР са извадили наяве фактът за предишната катастрофа. Въпросният джип тогава е станал причина за друго ПТП в столицата, при което човек е получил средна телесна повреда. Много хора са били наясно, че возилото се управлява от Кристиан. Майка му, обаче е била подведена под наказателна отговорност.






Заради чистото си съдебно минало, както и заради факта, че застрахователите са покрили щетите, тя била осъдена на административна глоба. Опитни полицаи се питат дали не е редно делото отново да бъде преразгледано, както и да се разпитат свидетелите наново, за да се разбере дали всичко около този случай е напълно изяснено относно извършителя.  Те са категорични, че само преглед на видеокамерите за последния месец, би дал отговор дали с  въпросния автомобил са били извършвани и други нарушения. Предстои да видим, дали това ще се случи.

 

В хода на разследването става ясно, че в кръвта на 22-годишния Кристиан Николов има следи от повече от три вида дрога. Източниците ни твърдят, че все още полицията не е направила постъпки да научи  откъде и как той се е снабдявал с наркотиците, както и дали спътниците му в колата са ползвали същите артикули забранени вещества.  В СДВР се коментира под сурдинка, че всъщност синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов- Георги, е бил пуснат от униформени да си ходи от местопрестъплението. „Ако това се окаже вярно, възниква логичният въпрос дали някой униформен не се е заел да помага за заличаване на следите“, споделиха те.  

 

Именно затова източниците ни изразиха сериозни опасения, че сред колегите им от СДВР може да има и такива, които с действията или бездействията си биха могли да саботират разследването за катастрофата с последвалата гибел на уважавания журналист.






Основание да се притесняват им дават и други факти. Първият е, че все още няма яснота дали е извършена експертиза, която по категоричен начин да даде отговор на въпроса дали спирачките са били изрядни в момента на фаталния удар. „Вече три дни няма отговор на този въпрос от столичната полиция. Колкото повече времето тече, толкова по-голяма е вероятността да се отдалечим от истината на този отговор“, споделиха опитни ченгета. Предвид високата корупция в системата, експерти не изключват вероятността да се направи вмешателство в техниката, така че, да се обслужи евентуална защитна теза на виновния за катастрофата.

 

Класически метод е адвокати да прибягват до аргумента, че техническа неизправност, а не човешка грешка е довела до дадена трагедия на пътя. На този етап няма данни разследващите да са източили данните от навигационната и джипиес системата на джипа, тъй като информацията би била от изключителна важност за изхода на бъдещото дело. Притесненията на блюстители на реда са свързани  и с факта, че ако не се извършат бързо някои действия по събиране на доказателства,  компютърът също би могъл да се окаже блокиран междувременно.

 

Вътрешни хора от системата твърдят пред екипа ни , че все още не са издирени и хората, които можеха да бъдат пометени от летящия джип. Става дума за 6-7 човека, които от разпространените във вторник записи на трагедията се вижда, че по чудо са останали живи и здрави. От МВР са категорични, че техните обяснения биха били от изключително значение за разплитането на истината за зверската катастрофа и призовават сами да потърсят органите на реда, за да помогнат.   






Адвокати признават, че на този етапи няма да е изненада, ако по случая  се издигнат две защитни тези. Първата, колкото и абсурда да звучи е,  че зад волана не е бил Кристиан, тъй като в колата са били трима души.  Тя би могла да бъде оборена сравнително лесно от записи от камери, ДНК-експертиза, свидетелски показания и т. н.  Втората пък е свързана с това, че може педалът на спирачката да не е сработил. „Именно затова от съществено значение е експертизата на джипа да стане възможно най-бързо“, категорични са източниците ни.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 24078 |21.04.2020 Само във Фрог: Син на бивш министър и плеймейтка са движили в компанията на Кристиан Николов . 27| 22822 |08.04.2020 Осман Октай пред Фрог: Борисов ще изгори и ”бушона” Караниколов заради ББР . 35| 27342 |06.04.2020 Д-р Петър Кърджилов за Фрог: Излизането на Великден ще бъде най-големия престъпен гаф в историята на Борисов . 26| 25664 |28.03.2020 Румяна Ченалова за Фрог: Ограниченията са като по време на война, което нито е по Конституция, нито по закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads