Реклама / Ads
7| 20706 |05.06.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Над 60-годишни състуденти на В. Радев разпределят милиони от обществени поръчки в МВР

.
Валентин Радев
Състуденти на шефа на МВР Валентин Радев от артилерийското училище в Шумен, сега военни пенсионери над 60 години, са окупирали всички възлови позиции в службата, която разпределя най-много пари от обществени поръчки във вътрешното ведомство.
 

Става дума за дирекция „Управление на собствеността и социални дейности”, популярна сред ченгетата като „Тила”. Това съобщиха за Фрог нюз бивши служители на въпросната структура.

 

По думите им във вопросното звено цари тотална демотивация, защото   на административни длъжности почти ежедневно се назначават хора, основно военни пенсионери. За шеф на „Тила” е сложен Емил Шушков-пенсионер от МО, казват голям приятел на вътрешния министър. При военните е оглавявал отдел по логистика към съвместното-оперативно командване. След като сваля пагоните, влиза в строителния бизнес, а от там- директно в МВР, където текат парите.  

 

 Идентична е професионалната биография и на началниците на сектори : Въоръжение и охрана”, „Социален отдих”, „Столове и бюфети”, „Материално –техническо осигуряване”. Всички те са преминали през МО, където са се пенсионирали.  Източниците ни признават, че повечето от тях по цял ден  разказват спомени от съвместния им живот с Валентин Радев, докато са учили в Шуменското военно училище. Упорито се говори, че шефа на „Материално-техническото осигуряване” Иван Иванов бил по-пестелив в спомените си, но за сметка на това го засекли да кара Нова година с Валентин Радев.

 

Логично е да се попитате какво прави „Тила” в МВР толкова привлекателно място за бившите военни? За сравнение нито един военен пенсионер и колега на Валентин Радев  не е изявил желание да отиде в криминална полиция или в отдела за борба с наркотиците към ГДБОП, за речем.  Оказва се, че въпросната дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” е с най-голям дял на обществени поръчки във вътрешното ведомство. Нещо повече-тази структура е на 9-то място по същия показател в цялата страна. С една дума-през нея минават милиарди левове за различни дейности-като се започне от ремонти, строителство, храна,  обзавеждане, та се стигне до закупуване на автомобили.

 

Оказва се, че назначаването на бившите военни ставало с конкурс. Запознати обаче разкриха, че тестовете за самия конкурс се държали от шефа на „Тила”, уж да ги пази на сигурно място. Така сред състава се засилвали съмнения, че бившите военни може да са се запознавали предварително с въпросите на изпитващата комисия. Намеква се, че на изпитващи дори се подсказвало за кого да дадат гласа си.

 

Твърди се, че голямо обществено брожение предизвикало  назначаването на Мери Саханджиева за началник сектор „Столове и бюфети”. Тя е била изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната” по времето, когато военен министър е бил Николай Цонев. Оказва се, че тя принадлежи към агентурния апарат на ДС. Тя е разкрита като агент  „Николова” на Софийско градско управление на ДС от 1984 г. по линия на ДС в 7-мо районно управление и впоследствие по контраразузнавателна линия в СГУ. Наскоро Саханджиева е получила достъп до класифицирана информация.

 

На 11-ти юни на състава ще бъде представено поредното ново попълнение в „Тила”, казаха източниците ни. Става дума за началник отдел „Обществени поръчки”. Упорито се коментира, че постът ще бъде зает от бивша стюардеса.

Любопитното е, че на свободните места в „Тила”, на  които до този момент никога не са били назначавани хора, сега активно се слагат външни за системата лица. Противно на твърденията на шефовете на МВР, че ще се намаляват чантаджиите, администрацията  в „Тила”  е подпухнала като „великденски козунак”.

 

Сензационни разкрития за странните договори с консултантски фирми в МВР и за начина, по който се провеждат обществените поръчки, четете утре във Фрог.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 11374 |31.05.2018 Само във Фрог: Столът на Валентин Радев се клати . 4| 15152 |31.05.2018 Само във Фрог: Шефът на МВР бесен на началника на КАТ-София, ще го гони . 7| 10593 |29.05.2018 Росен Шарков пред Фрог: GDPR ти дава правото да бъдеш забравен от Мрежата . 25| 24478 |25.05.2018 Октай пред Фрог: Борисов се готви за монах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads