Реклама / Ads
1| 7419 |07.02.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Полицията алармирала за „тунела убиец” от 8 години

.
Патрулите на „Магистрална полиция” към Областната полицейска дирекция-София са алармирали за падащи предмети в „тунела убиец” Ечемишка от 2008 година насам.
 
Но никой не е взел мерки. Това заяви пред Фрог бившият началник на магистрална полиция към ОДМВР-София Божидар Вучков.

 

„През директора на ОДМВР-София съм изпращал писма до Агенция пътна инфраструктура-АПИ за окаяното състояние на тунела. Там постоянно падаха предмети, които заплашваха живота и здравето на пътуващите. Патрулите на магистрална полиция ги прибираха от земята, за да не предизвикат катастрофи. Лично аз съм изпратил през 2008-2009 г. четири писма до АПИ за опасния тунел, но отговор на нито едно не съм получил”, обясни пред Фрог нюз Вучков.

 

„Тогава поне имаше магистрална полиция, която да се грижи затова, сега тя е закрита и виждате резултата”, допълни бившият полицейски началник. Според него е пълно безумие потока от коли и камиони да се пренасочва по пътищата за Витиня, които са в окаяно състояние и въобще не се поддържат.

 

Както стана ясно днес още през март 2009 г. комисия от представители на област София, Гражданска защита, КАТ-Пътна полиция и Национална агенция "Пътна инфраструктура" е изразила категоричното становище "за незабавни и неотложни действия за осигуряване на безопасни условия на движение в тунел "Ечемишка".

Но никой не се и мръднал пръста. В резултат от безхаберието в неделя загина 64-годишна жена, смазана от паднала греда на осветлението в тунела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4315 |07.02.2017 Стоян Панчев за Фрог: Партиите се надпреварват с абсурдни икономически обещания . 5| 13117 |02.02.2017 Само във Фрог: Протокол на СИК ”разкрива” мaнипулацията на референдума . 7| 9247 |02.02.2017 Само във Фрог: Пловдивският Г. Гергов лобира за свои хора в земеделското министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads