Реклама / Ads
0| 9951 |22.03.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Радикален мюфтия организирал срещата в село Света Петка

.
Али Хайредин
Имамът на велинградското село Света Петка Ибрахим Юмер и кметът му Али Тебер са задържани в полицията в Пазарджик заради агитация за партията на Лютви Местан. Както Фрог единствен съобщи тази сутрин полиция блокира селото и започна разпити.
 
Причината е предизборна среща, организирана и проведена вчера от имама на селото Ибрахим Юмер в полза на партията на Лютви Местан.

В село Света Петка живеят само български мюсюлмани.

 

Според местни хора Юмер заедно с кмета на селото са организирали преди седмица предизборна екскурзия на 50 жени до Одрин с цел обработка да гласуват за определена политическа сила.

 

Местните в Света Петка били убеждавани с корана да гласуват за „единствената ислямска партия” в България. Свидетелите, участвали в сбирката, са закарани на разпит в районното полицейско управление във Велинград.

 

Един от организаторите на срещата от името на ДОСТ е бил  Али Хайредин, бивш районен мюфтия на София и бивш член на Висшия ислямски съвет, казаха запознати. Хайрейдин бе подсъдим по делото за радикален ислям в Пазарджик, но оправдан.

През 2008 г той бе арестуван при спецакция на МВР заради два сайта пропагандиращи радикален ислям.

 

Хайредин пристигнал с антураж от няколко души и започнал да агитира да се гласува за единствената партия, защитник на мюсюлманите. По време на сбирката влязъл в спор с местните хора, които го обвинили, че търси само келепир по изборите и е довел пройдохи в селото. Хайредин също е извикан на разпит в РПУ-Велинград.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7048 |22.03.2017 Само във Фрог: ДАНС изгонила имамът на „Томбул джамия”(Обновена) . 4| 11481 |22.03.2017 Само във Фрог: Турски аскер блокира границата ни . 5| 7942 |22.03.2017 Само във Фрог: МВР блокира велинградско село заради политагитация от имам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads