Реклама / Ads
6| 23522 |06.02.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Тихомълком ревизират щатовете в МВР, готвят промени за пожарната и жандармерията

.
Тотални структурни промени предстоят да бъдат извършени в МВР. Те ще станат факт след като приключи европредседателството. Това съобщиха за Фрог нюз от ръководството на вътрешното ведомство. Оттам в момента пазят пълно мълчание по този въпрос.
 

До решението за преобразуването на конкретни звена се стига след одит на Световната банка, поръчан от началниците на институцията. Най-засегнати ще са жандармерията и пожарната. В момента те са обособени в самостоятелни централизирани звена. Предвижда се те отново да се разделят на териториален принцип, но да минат под шапката на съответната областна дирекция на полицията. Т. е излиза, че всяко ОДМВР ще си има своя пожарна и жандармерия.

 

Друга новост е, че ще има ново разпределение на щатовете, в зависимост от това, какви проблеми и нужди има в дадено населено място. Проучване за това се прави в момента. Очаква се именно тази новост да създаде дискомфорт на ченгетата, тъй като на някои ще им се наложи да се преквалифицират в други области на дейност.

 

Според ръководни служители от МВР, включването на териториалните структури на пожарната към ОДМВР ще е безпроблемно, защото ще се смени само оперативното ръководство. Казват, че далеч по-сложно било с жандармерията, която има различни функции, раздута администрация и голям сграден фонд.


Обмисля се още териториалните звена, отговарящи за масовите безредици да преминат към ОДМВР, но да запазят наименованието си жандармерия. Също така към областните дирекции ще преминат и звената, отговарящи за охрана на посолствата. Те обаче, методически ще се ръководят от националната полиция. Предвижда се да се възстановят и звената, известни като транспортна полиция в стария си вид. Те също ще са под шапката на националната полиция. Целта била да се осигури необходимата сигурност в жп транспорта, така както е в Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15577 |05.02.2018 Митничари пред Фрог: Шефът ни Георги Костов отказа да разписва документи, виждаме го от дъжд на вятър . 49| 15512 |04.02.2018 Ил. Василев: Илюзия е, че МИГ-29 струват нещо – стават само за паради . 4| 12317 |02.02.2018 Само във Фрог: Свидетел по „Килърите” рязко се замогна, заговори за възобновяване на делото . 7| 8266 |01.02.2018 Александър Симов пред Фрог: Общественият съвет на БНТ е нелегитимен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads