Реклама / Ads
4| 12275 |02.02.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Свидетел по „Килърите” рязко се замогна, заговори за възобновяване на делото

.
Васил Костов-Кеца, Петър Стоянов-Сумиста и Георги Вълев /отляво надясно/
Ключов свидетел по делото срещу бандата за мокри поръчки „Килърите” изненадващо се замогна. Любопитното е, че паралелно с това заговори, че може делото да бъде възобновено. Това алармираха пред Фрог нюз негови близки. Припомняме ви, че Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца се обзаведоха с възможно най-тежките присъди-доживотен затвор без право на замяна.
 

Поведението на въпросният свидетел видимо се променило през последните месеци. На всички направило впечатление, че изведнъж спрял да се оплаква от липсата на пари и работа. Видимо разполагал със средства, за което не се знаело откъде са. Другото, което разтревожило близките му е, че започнал да обяснява как можело да се направи така, че „Килърите” да излязат на свобода. Наскоро адвокати на осъдените на доживотен затвор бандити обясниха, че търсят начини за възобновяване на делото. Странно се видяло на хората около светкавично замогналия се свидетел, че и той „запял” същата песен. Използвал дори неприсъща за него специализирана юридическа терминология. Преди година мъж, който се осмели да разобличи престъпната група в съда, се оплака, че са му предлагали пари, за да се откаже от показанията си.

 

Не е тайна, че бандата разполага с огромен финансов ресурс. Вместо да наложи запор върху имането на Георги Вълев, противно на логиката, КОНПИ го вдигна. Така в ръцете му се върна финансов ресурс от порядъка на милиони левове. До полицията са стигнали няколко сигнала за това, че „Килърите” готвят убийство на бившия шеф на отдел „Контратерор” в ГДБОП Валентин Цоновски, зам.-главният прокурор Ася Петрова, както и свидетеля Боян Джамалов. Наскоро Петрова потвърди новината на Фрог за заплахите.

 

Нещо повече-тя уточни, че един от осъдените е търсил 70 000 евро. Не се изключва вероятността парите да са или за бягство или с тях да се поръча екзекуция. В материалите по делото има конкретни доказателства за близостта на групата с един от най-сериозните престъпни босове в Европа-Сретен Йосич.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8225 |01.02.2018 Александър Симов пред Фрог: Общественият съвет на БНТ е нелегитимен . 12| 16495 |31.01.2018 Само във Фрог: Човек на Цацаров, Цветлин Йовчев и Д.П. става шеф на НСО . 1| 6404 |30.01.2018 Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Безхаберието уби 3-годишно дете . 7| 7917 |25.01.2018 Социологът Атанас Мерджанов пред Фрог: БСП няма основание да се гордее с този вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads