Реклама / Ads
10| 11708 |18.09.2019 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Уговарят човека на Пеевски в ДАНС да поеме КПКОНПИ

.
Недялко Недялков
Уговарят човека на Делян Пеевски в ДАНС да поеме ръководството на КПКОНПИ. Става дума за Недялко Недялков, който е зам.-директор в родното ФБР. Това съобщиха за Фрог нюз източници от същото ведомство.
 

Според тях Недялков се дърпал, защото считал рокадата за понижение. Нещо повече, смятал, че в ДАНС ще има повече възможности за действие. Не е тайна, че от много време именно той е сивия кардинал в агенцията. Наскоро официално бе потвърдено, че зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков всъщност е роднина по съребрена линия на Димитър Събев – Агент “Асен” на ВГУ на ДС и  виден член на “Кръга Банкя”.

 

Смята се, че именно той е имал решаваща роля за неговото издигане в службите за сигурност. Разследване на „Биволъ“ пък показа, че Димитър Събев с още двама души са имали бизнес обвързаности . Един от тях е титуляр на сметката в Инвестбанк, през която са минали милиони на режима на венецуелския диктатор Мадуро. В миналото Събев с другите двама са били управители на дъщерни фирми на руската Нефтена Компания “Руснефтехим”.






Според медийни публикации, в миналото Недялко Недялков се подвизавал из офисите на първите силови групировки, обитаващи комсомолския хотел "Орбита", недалеч от японския хотел в столицата. Там той бил ползван повече като момче за всичко, отколкото като бизнесмен с качества. Поради тази причина колеги го майтапели, че всъщност истинското му име е Недодялко Недодялков.

 

 Други източници на Фрог нюз припомниха, че Недялков е от Хасковско и преди се ползвал с подкрепата на бившия вече зам.-шеф на ДПС и зам.-председател на парламента Христо Бисеров. Припомнят също, че Недялков е оглавявал дирекция "Класифицирана информация" на агенцията в периода, когато от ДАНС изтичали документи, секретни данни и компромати като от пробита кофа.






Въпреки това той не бил наказан, макар да било доказано, че именно  от агенцията са били изнесени разговорите между Бойко Борисов и ексшефът на митниците Ваньо Танов, станали известни като скандала "Мишо Бирата". Тогава Цветлин Йовчев, който бе директор на ДАНС, се обиди и подаде оставка, но Недялков дори не бе споменат, а по-късно дори издигнат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8679 |16.09.2019 Доц. Маргарита Пешева: „Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата 2001 г. . 14| 12205 |11.09.2019 Иванчева пред Фрог: Разпространените чатове с мен са фалшиви, не познавам Цв. Василев и Прокопиев, очаквам да ме задържат . 18| 10692 |12.08.2019 Експерт: Газ от Туркменистан - само ако го купим от Русия . 4| 5414 |09.08.2019 НАП е проверила само една от трите имотни сделки на Сарафов-син

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads