Реклама / Ads
7| 15107 |18.03.2017 АКТУАЛНО

В село с бедняци без деца направиха балетни зали

.
Село се оборудва с балетни зали, докато жителите му ходят по галоши. Екстрите са част от европроект за 1 милион лева.
 

Въпреки че ползването им е безплатно, вече пет години те стоят без приложение. Помещават се в сградата на бившето училище на село Дългоделци, преустроено в многофункционален център за социални, културни и спортни мероприятия, съобщи НТВ.

 

В Дългоделци са останали по-малко от 900 души. Много от тях се срамуват, че нямат дрехи за оня свят. В магазина пък трупат вересии. Дългове за хляб, олио, леща и боб делят местните хора от идеята на община Якимово да извиси съществуването им с многофункционален център за 1 милион лева.

 

Във всеки коридор на многофункционалния център има кресла, сякаш там са очаквали тълпи от желаещи да ползват екстрите. За внуците, които през лятото се връщат в Дългоделци, общината е предвидила и още по амбициозна програма - балетни зали, в които обаче никога не е имало балетни танци.

 

Пробвали са народни, но без успех. Последно там са танцували пеперуда и пчела. Животът им е завършил в самота. Също като идеята под този покрив да се трупат и почитатели на седмото изкуство.

 

Липсата на колонки в кинозалата пък е по-малкият проблем. Основният е, че няма публика. От управителката разбираме, че често посещавани са само две зали в центъра. Едната е компютърната. Другото помещение, което се ползва – но в по-топли дни, е фитнес залата. Екипът на „Събуди се” посети кмета на община Якимово с въпроса защо се влагат милиони в нещо, което никой не ползва.

 

„Не съм съгласен с вас, че няма кой да го ползва, защото смятате ли, че трябваше да оставим сградата да се разруши, защото община Якимово не разполага с такива средства, че да може да го ремонтира”, заяви Георги Георгиев.

 

Едва ли е изненада, че центърът споделя неумолимата съдба на къщите, в които никой не влиза. Поражда се и друг въпрос - как въобще ще влезе някой, при положение че управителката и домакинката са целият персонал и всъщност са в отпуск. Едната – по майчинство. Въпреки това от общината твърдят, че центърът работи, макар и фиктивно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2164 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5822 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2793 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат . 1| 10978 |26.03.2024 Meduza: 10 въпроса, на които няма отговор три дни след атентата в Крокус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads