Реклама / Ads
28| 7376 |17.07.2008 АКТУАЛНО

СЕМ може да гледа скандален случай в Българската национална телевизия

.
Финансовият директор Димитър Чапанов държи близо 130 дни в изолатор бившия главен експерт „ТРЗ” Мариана Методиева. От напрежението жената влиза в клиниката по онкология на болница „Царица Йоана”.
 

Драмата започва да се развива към октомври миналата година, когато ръководството на БНТ провежда две спешни срещи със синдикатите и представители на колектива в държавната медия. Целта е да се избегне сблъсък между страните на колективния трудов договор, във връзка с определянето на заплатите в БНТ за 4- тото тримесечие на годината. По същото време страната се тресе от учителската стачка. Финансовият директор на БНТ Димитър Чапанов поискал служителките от отдел „ТРЗ” да поемат вината за провалилата се финансова реформа на „Сан Стефано”29. Чапанов иска оставките на служителките в писмен вид и твърди, че той ще реши дали да ги приеме или не. Шефката на отдела Зоя Войнска поема вината върху себе си, но 57 годишната Мариана Методиева – главен експерт „ТРЗ” отказва да го направи. Тя има над 20 години трудов стаж. Методиева заявява, че по време на създалото се напрежение в БНТ не е била в телевизията, защото е ползвала годишния си отпуск, не желае да поема чужда вина за чужди грешки и няма да подаде оставка. В отговор е привикана в кабинета на Чапанов и той отправя към нея брутални закани за „смачкване”. На 16.10.2007 Методиева информира официално Уляна Пръмова като нейн работодател в качеството си на генерален директор на БНТ. Методиева моли Пръмова да я приеме и изслуша. Два дни по- късно Димитър Чапанов издава заповед с номер 269 във връзка с подобряване работата в отдел „ТРЗ” към Финансова дирекция на БНТ. В нея той нарежда на г- жа Методиева да се отнеме служебния компютър , тя да освободи работното си място на втория етаж в сградата на НРТЦ, където работят останалите служители и да бъде преместена в стая 6 на партера в изоставен от години приземен склад, с решетки на прозорците и със замазани с боя стъкла, с влага и мухъл, без отопление  при минусовите температури през зимата и без телефон. Мариана Методиева е отстранена от всички служебни ангажименти и изолирана, с единственото задължение всеки работен ден да стои в изолатора, където има стол, маса и бял лист, на който да си напише оставката.
Цялата агония на служителката продължава 130 дни. За безпрецедентното отношение към Мариана Методиева е уведомено министерството на труда и социалните грижи. Сезиран е и СЕМ. Методиева вече не е служител на БНТ. Заради нервите жената получава тумор на езика, който и е отстранен по оперативен път. Всички опити на Frognews.bg да се свърже с другата страна - финансовият директор на БНТ Димитър Чапанов, се оказаха напълно безуспешни. Редакцията е готова да  даде възможност и той да изложи своята гледна точка по този случай, чието продължение очаквайте утре. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 19126 |05.03.2008 Осем жени рисуват голи мъже по случай 8 март . 2| 8233 |29.01.2008 Сребърна монета за влюбени по случай Свети Валентин пуснаха на пазара . 1| 10930 |13.12.2007 Айк Търнър, бившият съпруг на Тина, ще я гледа от небето . 4| 6453 |18.06.2007 Българи развенчаха 8 мита за жените, един от тях е, че дамите гледат по-малко еротика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads