Реклама / Ads
7| 8759 |24.07.2007 АКТУАЛНО

Сесилия Саркози - пътят от Ньой до Елисейския дворец

.
Първата дама на Франция Сесилия Саркози да бъде наградена с най-високото българско отличие, заедно със своя съпруг Никола. Очарователната господарка на Елисейския дворец след множество перипетии в личния живот доказа по брилянтен начин, че заслужава място в най-новата история като незаменим посредник в разрешаването на сложни международни казуси.
 

csar3.jpgПо време на своето детство Сесилия Саркози претърпява сърдечна операция и се превръща в любимото дете на своето семейство. Грижите на баща й Андре Сиганер и майка й Терасита изграждат един упорит характер, кален от 13-те години, прекарани в религиозното училище "Сестрите от Любек". След това дъщерята на Арон Шуганов, както е истинското име на баща й, учи пиано в Консерваторията и следва право в Парижкия университет. По същото време бъдещата първа дама на Франция работи за кратко в областта на комуникациите и се изявява като манекен в модната къща "Шапарели", като впечатлява с перфектните си мерки и своя подходящ ръст от 178 сантиметра. Първият брак на Сесилия, в чиито вени тече смесена румънско-еврейско-руска кръв, е с известния тв водещ Жак Мартен. Любопитно е да се отбележи,че бракът е регистриран в Ньой от Никола Саркози, който тогава е кмет на парижкото предградие, а самият той присъства на венчавката.

От брака с Жак Мартен Сесилия има две деца - дъщерите Жудит и Жана-Мари. В същото време амбициозният млад политик от десницата Никола Саркози ухажва с постоянство и убедителна упоритост Сесилия и през 1988 година двамата вече живеят csar2.jpgзаедно. Преди 10 години се ражда единственото им дете - Луи.

Докато Сесилия често е обект на небивал медиен интерес, нейните трима по-големи братя правят кариери на различни места - Патрик работи в НАСА, Иван Антоан е директор по продажбите на компания в далечно Перу, а Кристиан е бизнес консултант. Въпреки не особено щастливите моменти в брака между Сесилия и Никола - тя има връзка, станала обществено достояние, с Ришар Атиа, директор на компанията "Пюблисис", а той се среща често с журналистката от влиятелния вестник "Фигаро" Ан Фулда, двамата преодоляват трудностите и са заедно точно когато на Никола му предстои най-решителната крачка в живота - да се кандидатира за президент на Франция. През тази година депутатът от френската левица Рене Досиер се опита да разпали скандал около съпругата на президента, че използвала кредитна карта за развлекателни цели и Сесилия Саркози му запуши устата, като веднага върна изтеглените от картата пари. Всъщност най-успешната й крачка бяха две посещения в Либия, като при второто с френски правителствен самолет тя доведе в България българските медици и палестинския лекар и нейното име обиколи всички световни медии за пореден път, особено у нас, с възхищение и признателност.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6366 |23.07.2007 99-годишна звезда от нямото кино се връща на големия екран . 1| 7917 |22.07.2007 Осите и пчелите са най-свирепи през летните месеци . 9| 5645 |21.07.2007 Еротичната кухня е и здравословна . 1| 5874 |21.07.2007 Седем е магическо число в седмия "Хари Потър"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads