Реклама / Ads
5| 9532 |21.02.2019 АКТУАЛНО

Подлоги на Кой с нова атака срещу Лозан Панов

.
Лозан Панов
Веднага, след като днес с решение по конституционно дело №2/2018 г. Конституционният съд обяви за противоконституционни чл. 230, ал. 1 и ал. 2 в частта „извън случаите по ал. 1“ от Закона за съдебната власт по искането на Върховния касационен съд (задължителното отстраняване на магистрати от длъжност), се разбра за предприетата нова атака срещу председателя на ВКС Лозан Панов.
 

Вестник „Монитор“ и списание „Правен свят“, зад които е публично известно КОЙ стои, публикуваха информация, че Гражданският съвет към ВСС на 25.01.2019 г. , по инициатива на Центъра за приложнo-правни изследвания, е решил да изпрати писмо до Брюксел, в което се обръща внимание на опитите чрез тълкувателната дейност на ВКС да бъдат подменени по същество смисълът, целите и задачите на антикорупционното законодателство.


Става въпрос за Решението на Общото събрание на Гражданската колегия на ВКС по Тълкувателно дело №4/2016, което постанови, че не може да има конфискация след прекратяване на наказателното дело и доведе до светкавичните изменения на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.
С писмото до Европейската комисия щяло да бъде обърнато внимание на „опитите чрез тълкувателната дейност на ВКС да бъдат подменени по същество смисълът, целите и задачите на антикорупционното законодателство“ и да запитат Комисията: "Европейската комисия толерира ли практики, при които съдът, при конституционно гарантираното разделение на властите, с тълкувателната си дейност задачите и приложното им поле?".

 

Магистрати все пак са доволни от поредните действия срещу Лозан Панов от страна на модела КОЙ, тъй като така Европа най-добре ще разбере какви ги върши мафиотско-олигархичния модел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14588 |15.02.2019 Напук на почернените майки: МС възлага на Калина Крумова нова мисия за пътната безопасност . 8| 9846 |10.02.2019 Калин Калпакчиев: Атаката срещу Лозан Панов е атака срещу Върховния съд . 7| 11245 |15.01.2019 DW: Възниква нова политическа формация - ”Прокуратурата” . 14| 14882 |15.01.2019 Собственикът на ”Дунарит”: Има твърда, последователна, организирана и целенасочена атака срещу мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads