Реклама / Ads
23| 13477 |13.05.2010 АКТУАЛНО

Шефът на акушерите: Бременни жени - само до 45 години

.
Нов закон за ин витро процедурите, който да спре подобни безумия, като жени, раждащи на 62 години.
 

Председателят на Българското дружество по акушерство и гинекология проф. Никола Милчев е категоричен, че трябва да се направи закон, с който да се ограничат безобразията с родилки над 45-50 години.Поводът, за да потърсим проф. Милчев, е нелепата бременност на 62-годишна психиатърка от Русе, която стана майка на близнаци преди два дена. Лекарите, които се грижат за недоносените новородени, казаха пред журналисти, че бебетата може и да не оцелеят, а ако ковьозите ги спасят, има огромен риск да продължат живота си с увреждания. Този факт разбуни духовете сред лекарските среди. Колеги и приятелки на русенката я защитиха с тезата, че преди месец е закачала пердета в дома си без никакъв проблем и можела да се справи с отглеждането на малките.

Описват я като жена с висок дух и добър характер, което според специалисти не е никакъв аргумент за закъснялата бременност. Мнозинството от лекари гинеколози категорично осъдиха постъпката на своите колеги, които са направили ин витро на пенсионерката. Пред Frognews.bg шефът на Българското дружество по акушерство и гинекология подчерта, че процедурата е опасна не само за децата, но и за възрастната жена. По думите му този случай трябва да подскаже на здравното министерство, че е крайно време да се регламентира тази процедура на изкуствено оплождане и да бъде въведена максимална възраст 45-50 години на кандидатките за майки.

Той изтъкна и факта, че средната възраст на смъртността при жените у нас е 74-76 години, което поставя на карта живота на русенските близнаци. Освен това самотната майка заяви пред телевизиите, че ще отглежда децата с помощта на приятели, тъй като пенсията едва ли ще може да им осигури нормални условия за живот. Обществото си зададе логично въпроса „кой в крайна сметка носи вина за безумието да атакуваш естествения ход на природата”. Според проф. Милчев всеки сам носи отговорността за постъпките си, но как бихме обяснили на двете новородени бебета аномалиите, които могат да ги сполетят. Здравният министър Анна-Мария Борисова днес реши да говори за преструктурирането на болнични заведения в първото си ТВ интервю, вместо да обясни кой продължава да позволява лекари да поставят яйцеклетки в нездрава плацента в името на парите и сензацията на напредналата медицина.

Очевидно Борисова има още много работа докато наистина може да се усмихне без притеснение пред камери и фотоапарати. Наред със статута на болниците, грешките на лекари, които с Хипократова клетва убиват 2-годишни деца, трябва да бъдат взети спешни мерки за изкуствено оплождане. В интернет-форумите се появиха и все повече въпроси, защо след като възрастната русенка иска деца, не е осиновила десетките чакащи в домовете сираци. Обяснението, според мненията в мрежата, са свързани с прекалено сложната процедура по осиновяване, която от години е сред основните проблеми у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 17923 |11.05.2010 Германия припозна Генерала в образа на Тато . 4| 9988 |01.05.2010 "Листопад" и "Мисия Лондон" се харчели като топъл самун . 5| 11439 |29.04.2010 Шофьори искат онлайн проверка на контролните точки . 12| 8416 |28.04.2010 Активираха Амстердама ден, след като Борисов се прибра от Сърбия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads