Реклама / Ads
5| 15309 |05.07.2018 АКТУАЛНО

Шефът на МВР се изложи като кифладжия, с чужда пита помен прави

.
Валентин Радев
Без да се усети, шефът на МВР Валентин Радев призна провала на ведомството си. Не успя да изсмуче от пръстите си и да назове нито една успешна акция на подчинените си за последните две години.
 

Вместо това реши да прибегне до свършеното отпреди близо 10 години и да го отчете като пареща новина от  вчера.  По силата на свежите си спомени Радев израпортува:   "Цялата система за сигурност работи така, че тези, които са престъпили закона, да получат своето наказание. Може да не стане веднага, но в крайна сметка по-важното е, както стана с "Килърите" и "Наглите", да получат осъдителни присъди. Там имаше доживотни присъди. Това не се е случвало с периоди назад в държавата", похвали се Радев. И за секунда си заби няколко автогола.

 

Първо:дела като „Килърите” и „Наглите” и до този момент не са реализирани, като за това си има обективни причини, за които многократно сме писали. Ако Радев не се сеща за тях, да пита "професионалиста" до него Младен Маринов, той ще му ги каже. 

 

Второ: подобни реализации не се очертават да се случат и занапред, въпреки, че  ни се иска да не е така.

 

Трето: хората, които реализираха „Килърите”, „Наглите” и още десетки подобни успешни полицейски операции, са захвърлени на кучетата. Буквално.  Г-н Радев, не се правете на ощипан! От няколко години медиите на Делян Пеевски ги обругават по най-бруталния и мръснишки начин, но никой от МВР и управляващите не си мърда пръста да ги защити. Случайно да ви пука за това?!  Отделно  тези полицаи, с чиито труд се тупате в гърдите на празника, са атакувани от криминални, политически и икономически лобита, свързани с част от осъдените, защото са си свършили работата. МВР не направи нищо по сигналите, че срещу въпросните ченгета се готвят покушения. Всеки от тях се спасява поединично. Грижат се и за семействата си. Въпреки огромния натиск, на който са подложени, не изоставиха свидетелите и хората от системата, които са ги подкрепяли.  Да сте ги чували да хленчат, да се умилкват около такива като вас,  или да лижат задници, г-н Радев? Не, няма и да ги видите. Те са друга порода, не от вашата.

 

И ако вие можете да си сложите маската на лицемерието и да избълвате  огромната глупост, че  „България е стабилно и може би най-сигурното място на Балканите”, аз няма да ви спестя и още някои истина.

 

Една от причините за атаките към същите тези ченгета, дали ви повод за гордост с постигнатото от тях,  е че  се познават с журналиста Огнян Стефанов. Това непрекъснато повтарят пеевските медии, а вие слушате единствено тях. Само че това не е повод за осъждане, дори обратно. Истината е, че Стефанов следеше и отразяваше съдебните саги по „Килърите” и „Наглите”. Присъстваше на десетки съдебни заседания и пътуваше до Шумен на собствени разноски. През това време нито един политик или висш мевереец не стъпиха там да видят за какво става дума.

 

 В „Ловец на мафиоти” Алфонсо Сабела цитира съдия Джонани Фалконе: Обикновено умираш, защото си сам или защото си влязъл в много голяма игра-казваше Джовани Фалконе. Разбира се, времената са се променили. В моя случай беше достатъчно да ме изолират, да изгорят малко земята около мен и когато след няколко години се появи възможност-да ме „омаскарят”, както се казва в моя край. С помощта на безразличието или дори със съучастничеството на много мои колеги. Тогава защо се удивлявам на поредното сицилианско противоречие. Сигурни ли сме, че става дума за парадокс, когато преследвачът стане преследван... когато ловецът стане плячка?

Интересно Валентин Радев в коя роля се вижда? Ако му е трудно да определи, да попита отново Младенов...

 

Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 10791 |14.06.2018 Шефът на „Антикорупция”: Пеевски е най-честният в държавата, сочи нашата проверка . 15| 28829 |13.06.2018 Пеевски или Ким Чен Ун е по-ценен? 14 гавази пазят Д.П. докато яде . 2| 6378 |06.06.2018 Прокуратурата тупа топката, докато съдът ”легитимира” точенето на КТБ . 4| 15167 |31.05.2018 Само във Фрог: Шефът на МВР бесен на началника на КАТ-София, ще го гони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads