Реклама / Ads
2| 9063 |24.09.2017 АКТУАЛНО

Шефът на СГС в оставка: В съда съм чувал за тарифа от 5000 лв и нагоре, стигайки до милиони

.
Калоян Топалов
Дойдох с една програма, която реализирах и дори надхвърлих. Може би щяхме да се справим още по-добре, ако не се пречеше по всякакъв начин на СГС, дори от тези, които ми гласуваха доверие – ВСС. Бяхме подложени на всякакви проверки, включително и поръчкови.
 

Така или иначе, нищо не беше намерено.  Това каза подалият оставка председател на СГС Калоян Топалов  в „Просто Диков“.

 

„Много хора знаят много неща, но всеки се страхува да застане с лицето и принципите си, защото ще му се случи това, което се случи на мен. Не се оплаквам, но може би през последните 30 години не е имало подобни атаки, каквито към мен“, коментира магистратът.

 

Топалов призна, че е наясно и е подал сигнал с факти и сведения до прокуратурата за нерегламентираните подслушвания на посолства и дипломати от предишното ръководство на съда, но резултат не е имало.  „Тази тема винаги е била болна и е нормално, когато нещо е направено несъобразно закона, да се потули“, заяви Топалов.

 

„Носят се много слухове. Например, каква е цената за разпределение на дело. Чувал съм за тарифа от 5000 лв и нагоре, стигайки до милиони. Говореше се за такива суми. Смея да твърдя, че през последните 2,5 години няма такова нещо, ако е имало, тези случаи са били единици.Докато това обаче не се докаже, всичко остава в сферата на спекулата“, призна Топалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9827 |24.09.2017 Шефът на МВР: Мислех, че сме семейство със синдикатите, а те ходят в телевизията . 0| 6877 |20.09.2017 Шефът на МВР прати синдикатите да се договорят за заплати в парламента . 2| 6351 |18.09.2017 Шефът на пожарната се разграничи от подчинените си за дрехите втора ръка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads