Реклама / Ads
3| 4976 |29.05.2015 АКТУАЛНО

Шестима са обвиняеми за Гърмен

.
Шестима са обвиняеми за мелето в Гърмен. МВР и прокуратурата започнаха три разследвания за събитията в Гърмен, съобщават от МВР. Освен представители на Инициативния комитет на протестиращите в селото има и жители на кв. "Кремиковци".
 

 От Районна прокуратура - гр. Гоце Делчев поясняват, че трите досъдебни производства са за принуда, което е престъпление по чл. 143 НК, за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди и за хулиганство (престъпление по чл. 131 ал т.12 НК и по чл. 325 НК) и за подбуждане към омраза чрез слово и по друг начин (престъпление по чл. 162 ал.1 от НК).

 

"На 25 май 2015 г. около 17.00 часа на кръстовище между третокласен път и участък от пътя на квартал „Заграде" в с. Гърмен към центъра на същото село Митко Райков и Светослав Алексов в съучастие  и по хулигански подбуди са причинили  лека телесна повреда - разкъсно- контузни рани и хематоми по главата и тялото на едно лице.

 

По същото време Митко Райков, Валентин Райков, Ангел Райков и Красимир Айдаров са извършили и действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено с изключителна дързост. Митко Райков е и Светослав Алексов са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 от НК във вр. с чл. 20 ал.2 от НК. Митко Райков, Валентин Райков, Ангел Райков и Красимир Айдаров са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 325 ал.2 от НК", съобщават от прокуратурата.

 

Митко Райков е осъждан 8 пъти за извършени престъпления от общ характер - 6 пъти за кражба и 2 пъти за документни престъпления. С прокурорско постановление Митко Райков е задържан до 72 часа и предстои внасяне на искане от Районна прокуратура -  гр. Гоце Делчев за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража". По отношение на останалите четирима обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция".

 

От Районната прокуратура са образували досъдебно производство срещу Андон Балтаджиев за принуда, което е престъпление по чл. 143 НК. През месец май 2015 г. в Марчево, област Благоевград, Балтаджиев е запалил огън на пътя между с. Марчево и с. Огняново и е употребил сила, като по този начин е ограничил свободното придвижване на движещите се по този път граждани.

 

След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия от МВР Балтаджиев е открит в гр. Шумен и задържан за 24 часа. Той ще бъде привлечен като обвиняем в Гоце Делчев за извършеното от него престъпление.

 

Балтаджиев е осъждан 12 пъти за извършени престъпления от общ характер - 4 пъти за кражби, 2 пъти за отправяне на закана за убийство и 2 пъти за управление на автомобил без книжка. Осъждан е и за хулиганство, принуда, унищожаване и повреждане и за противозаконно възпрепятстване на орган на властта. На 24.07.2014 г. Балтаджиев е изтърпял последното си наказание.

 

На 28 май 2015 г. Районна прокуратура - Гоце Делчев е образувала  досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за подбужда към омраза, основана на етническа принадлежност - престъпление по чл. 162, ал. 1 от НК. По досъдебните производства се провеждат активни оперативно-издирвателни мероприятия и следствени действия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7299 |29.05.2015 Джамбазки: Катунът Кремиковци е направен с откраднати европари . 15| 12608 |28.05.2015 Фрог научи: Светлозар Лазаров ходатайствал да назначат кумеца му в ДАИ . 11| 18319 |27.05.2015 Възможно ли е мъжът да бъде активен сексуално през целия си живот? ДА! . 35| 13685 |27.05.2015 Фрог око: В Агенция за бежанците клокочат вулкани под мнимото затишие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads