Реклама / Ads
4| 12512 |28.08.2017 АКТУАЛНО

Шумът около военните заводи даде очакван резултат: Държавата ще национализира ”Дунарит”

.
Министерството на икономиката започва производство по придобиване на дружеството ”Дунарит”, съобщи днес на брифинг министърът Емил Караниколов.
 
"Към момента на управителния орган на "Дунарит“ им е повдигнато обвинение, което е дало основание за задействане на процедура за отнемане на лицензиите на производство, което би довело тежкото състояние на дружеството и на целия военен сектор“, посочи той.  

"За съжаление в момента управителният орган, въпреки че са подали молба за освобождаване, не могат да бъдат освободени, тъй като има молба за обжалване и новите акционери не могат да влязат“, обясни министър Караниколов. По думите му при това положение МВР трябва да предприеме действие за отнемане на лицензиите на предприятието.

"Това е недопустимо и министерството няма да го допусне. Министерството на икономиката започва активна дейност за придобиване на дружеството „Дунарит“. Работим за купуване на всички кредити, за да не се стигне до процедура на несъстоятелност или продажба.

Основната ни цел е запазване на дружеството и на работниците, което гарантирам пред вас, че ще се случи“, заяви още той.

Така нещата около частните военни заводи започват да се изясняват. Оказва се, че една индустрия, която има нарастване на износа и съответно печалбите десетина пъти през последните три години е пред фалит. Сега държавата ще лапне "Дунарит", утре същата участ очаква и "Емко". След това ще продаде за без пари дружествата на когото трябва и пито-платено.

Целта е постигната, един собственик е изметен от своята собственост, за да влезе друг. Но добре познат, обслужван от министри, депутати, прокуратура и лично от премиер. Може да е скрит зад десетина офшорки, може да отрича всичко, но фактите са много ясни. За останалия български бизнес извън "империята" остава поуката-не печели много, за да не те национализират.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4668 |25.08.2017 Русия обяви: Бойците на ”Ислямска държава” в Сирия са около 9 хиляди души . 0| 6148 |14.08.2017 Каракачанов разчита на Комисия в парламента за вдигане на военните заплати . 1| 4280 |09.08.2017 МРРБ: Столична община бави разширението на Околовръстното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads