Реклама / Ads
98| 7521 |19.01.2011 АКТУАЛНО

Сидеров видя възможност Първанов да състави кабинет

.
Волен Сидеров
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви, че ще подкрепи вота на доверие. „България не е 92-ра, а Атака не е ДПС”, убеждаваше журналистите Волен, припомняйки „силния депесерски шут”, който Ахмед Доган би на Филип Димитров преди почти 20 години.
 

В другия край на кулоара обаче бившият седесар и настоящ депесар Христо Бисеров заяви, че вотът на доверие всъщност щял да „вдигне цената” на „Атака”. Бисеров не разясни какво точно има предвид.

Според Волен Сидеров ако правителството падне сега – това ще бъде възможност за реванш на тройната коалиция. Също, възможност за президента Георги Първанов – да състави служебен кабинет и да вкара без бой своята формация АБВ във властта. Сидеров е убеден, че вотът на доверие този път ще бъде успешен. Въпреки че от началото на мандата той остана с депутат по-малко, сега няма съмнение нито в своите редици, нито в тези на ГЕРБ. Освен това има и независими депутати, на които може да се разчита, подхвърли Сидеров.

Марио Тагарински, който разцепи РЗС, за да стане независим, беше лаконичен за вота на доверие: „Утре е Видовден, ще видите”.

Бившият шеф на Тагарински Яне Янев пък определи вота като „поправителен изпит”, който показвал „политическа немощ и слабост” на Бойко Борисов. Яне разчете във вота знак за това, че Борисов е загубил доверието на българския народ и сега търси такова от депутатите.

Що се отнася до независимите депутати – малко яснота опита да внесе независимият, но от РЗС Емил Василев. Той свика извънреден брифинг, за да обяви, че се предлагали по 120 000 лева на негови колеги, за да подкрепят вота на доверие. Разкритията на Василев стигнаха дотук. Но – заради силното си възмущение – той обявявал гладна стачка, но само до утре.

В особено сложна ситуация се оказаха от „Синята коалиция”, предвид факта, че още не са нарекли себе си „опозиция”. Във вторник лидерите и на двете големи партии във формацията Иван Костов и Мартин Димитров заявиха, че на заседания на ръководствата си ще обмислят дали да подкрепят евентуален вот на недоверие. Затова изпреварващата ситуация с искане на вот на доверие ги накара да побързат.

Мартин Димитров изчете 5 условия, изпълнението на които ще накара „Синята коалиция” да подкрепи ГЕРБ. Десните искат правителството да се откаже от АЕЦ „Белене”, да постави като приоритет газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, да бъдат освободени всички агенти на ДС в правителството, да бъде направена проверка на всички министри, които са „сгафили” и да бъде отстранен Цветан Цветанов, ако се откаже, че е обвинил несправедливо лекарите от Горна Оряховица.

Мартин Димитров е на мнение, че гласуването по вота не трябва да е тайно, за да може всеки с името си да каже подкрепя или не правителството на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 13734 |04.11.2010 Г. Първанов към Ил. Божинов: Теб нищо добро не те очаква! . 20| 7131 |03.11.2010 Велизар Енчев: Свързването ми с Първанов ме обижда! . 2| 5717 |17.06.2010 bТВ и Нова мерят мускули с Първанов и Борисов . 7| 6855 |06.01.2010 Неуспехът на вестниците - пропаст между обещания и възможности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads