Реклама / Ads
25| 6720 |23.04.2015 АКТУАЛНО

В. Симеонов: Фотоволтаици са работили нощем и държавата е плащала като поп

.
Валери Симеонов
Най-важната ни задача е да се извърши ревизия в енергетиката и да се извадят всички крадци на яве. Има фирми, които продават ток на най-скъпа тарифа и не фигурират в книгите на ДНСК. Това каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов по БТВ.
 
Няма ги, фантоми са, а им се плащат стотици хиляди. Има фирми, които са построили фотоволтаици за 5 мегавата, а продават за 10 мегавата. Чудо! Предстои да огледаме ВЕЦ-те, ТЕЦ „Марица- Изток”. Ужас е навсякъде. Има случаи, при които фотоволтаици са работили през нощта и държавата е плащала като поп. Цената на еленерията не само трябва да се замрази, а да се свали. Има възможност. Има още по-мащабни злоупотреби. Това е било заради липса на връзки между институциите. Имало е съзнателно допуснати пропуски в закона. Всеки е бъркал, мислейки си, че тази каца е безкрайна. Няма натиск върху мен. Опитаха се да обяснят някои неща, но пряк натиск не е имало на комисията, обясни депутатът.

Депутатът се възмути остро на Дервишкия танц, който е бил проведен в събота в зала „Света София” на НС. Не е въпрос в танца, това е религиозен танц. Събитието беше честване на рождения ден на Мохамед. Срам и позор е, че там беше зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Освен въртящи се като пумпали на сцената, имаше продължително четене на Корана от одринския имам. Това беше излъчвано по три турски канала.

 

Целият ислямски свят разбра, че в българският парламент се чества сектантски празник, който се чества само в Турция. Подтекста е, че България е част от ислямската държава. Това е отвратително. Ние не знаем  в зала „Света София” какво са пяли и бляли. Това е погазване на българската идентичност.  Вече имах два разговора с Цецка Цачева. Не може в парламента да наема кой когато си иска парламента. Ами ако там заколят теле?! Който иска подобно нещо да си наеме зала и да си провежда каквито си иска ритуали, допълни той. 


Симеонов подчерта, че очаква да се гласува декларация, осъждаща геноцида на арменците, както е направено в много държави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6355 |19.03.2015 Симеонов: ДПС гаси с бензин циганското напрежение, което създава . 3| 4955 |09.03.2015 Адв. Симеонов: Връщането на Цв. Василев няма да стане утре . 14| 8056 |15.10.2014 Адв. Симеонов: Българин е поръчал Цветан Василев . 6| 5725 |12.10.2014 Адв. Симеонов: Няма забавяне за Цв. Василев в Белград, има процедура!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads