Реклама / Ads
1| 7321 |28.07.2013 АКТУАЛНО

Симитли: Телата на търсените миньори са се разложили, търсят се кости

.
Един от приятелите на затрупания вече 13 дни Николай Михайлов не е оптимист за изхода от спасителните операции. "Няма шанс за Николай. Телата им вече са се разложили, само кокалите им дали седят. Търсим кости. Там, отдолу топлина е 100 градуса. 8 души загинаха за 3-4 години", посочи още мъжът пред камера на ТV7.
 

Според кметът на Симитли Апостол Апостолов шефове от мина Ораново оказват натиск на служителите, за да не "говорят много" какво се случва в рудника. "Изпълнителният директор г- Бачев мина покрай площада, но явно, за да види кои са тук, за да оказват натиск върху хората да не казват истината, за това което се случва в мината.  Говори се, че на предишния тунел е направена тапа. Затапва се стария тунел и се започва на друго място. Чудя се защо не го направиха успоредно този допълнителен тунел, защо трябваше да чакат 10 дни. Това води до съмнения. Трябва съответните органи да си свършат работа и да видят дали не се прикриват следи. Малко хора посмяха да излязат тук, явно витае страх сред хората, които работят в рудника и техните близки", категоричен бе Апостолов.

Вдовицата на загиналия миньор Христо Младенов - Василка отправи апел към колегите на мъжа си да проговорят, да разкажат всичко, което знаят за нередности в рудника и така да спасят служителите под земята.  „Не се страхувайте. Кажете, за да няма повече инциденти. Мъжът ми работеше за 500 лв., аз взимам повече от него, а съм шивачка. Това е срамота. Ние си платихме погребението сами. В деня на погребението г-н Манов имаше наглостта да даде 5 хил.лв. на брат ми. Казвам наглост, защото никой не ми се обади да ми каже какво става в мината, аз разбрах от мой колежки, които са го чули от медиите. Много се надявам да има приятели сред миньорите и да разкажат какво става", проплака зачернената Василка. Тя посочи още, че роднина на Валери Манов - жена на име Любляна я е предупредила да внимава какво и къде говори.

Сред събралите се хора на площада присъства и един от ръководителите, а именно началник на транспорта. Мъжа определи като спекулации твърденията, че обходния тунел е прокопан, за да бъдат заметени следите. "Това не е вярно. Нали трябва да видим дали има хора. Аз следя вагоните и масите, които изкарваме от рудника. 148 вагона кална маса сме изкарали досега. И има още. Дали има крепеж или не, разследващите органи ще кажат", категоричен бе началника. Той посочи, че заплатата му е 650 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5743 |28.07.2013 Преполовиха спасителната галерия в Ораново . 0| 5594 |28.07.2013 Горещниците вдигат жегите над 40 градуса . 9| 6779 |26.07.2013 ЕК: Назначението на Писанчев не се различава от това на Пеевски . 47| 5676 |26.07.2013 Нейнски: Бездушието на властта доведе до палките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads