Реклама / Ads
54| 9567 |24.11.2015 АКТУАЛНО

Ал. Симов за Фрог: Турция пази главорезите на ИД

.
Александър Симов
В близко бъдеще едва ли ще разберем къде точно е свален руският самолет от Турция. Дори и да се появи точна информация, всеки ще я тълкува както му харесва. Показателното в случая е как на Ердоган и на турците нервите им не издържат, тъй като руснаците прочистват пограничните райони между Турция и Сирия, където се намира умерената опозиция. Това коментира пред Фрог нюз журналистът Александър Симов.
 

Турция действа по своя собствена програма, действа като един изключително дестабилизиращ фактор. Трябва да се запитаме каква е нейната игра. Тя се опитва да въвлече Русия в един открит военен конфликт. Битката с тероризма съвсем не е толкова безусловна, както се опитват да ни внушат на първо четене в Европа.

 

Има дълбоко разделение в НАТО. Нашата външна политика трябва поне един път да заеме нормална позиция, а не да следва лакейски НАТО. Евроатлантиците Ненчев, Плевнелиев, Митов трябва да покажат загриженост, че самолетът е свален, а не да ни заливат с розовата патетика на евроатлантическите ценности. Има разпад на политическото евроатлантическо пространство, тъй като Турция тръгва да играе срещу интересите на европейските страни, опитвайки се да отклони Русия от войната с ИДИЛ, смята журналистът.

 

Турция не иска разрешаване на сирийския конфликт, тя прави всичко възможно да спре атаката срещу ИД. В мига, в който Оланд се опитва да комбинира усилията между САЩ, Русия, Германия, Англия, за да може да има единни действия срещу ИД, Турция, се опитва да се противопостави на тази коалиция. Който подкрепя Турция, не става ли съучастник на главорезите?! Това трябва да се запитаме, обръща внимание Симов.  

 

Турция е като черна дупка, като балкански Мордор. Там текат процеси, които могат да дестабилизират не само България, но и цяла Европа. Меркел ходи на крака на Ердоган, правят се отстъпки за турски поток и пр. - това издава слабостта на Европа. Може би Ердоган се страхува повече от Русия, отколкото от ЕС, допълни Симов.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 10615 |06.11.2015 Адв. Ботев за Фрог: Разследващите полицаи работят с личните си коли и телефони . 15| 12251 |04.11.2015 Явор Гечев за Фрог: Ако Борисов разбере за действията на Грудев, проблемът няма да е мой . 7| 9978 |22.10.2015 Око на Фрог: Ал. Атанасов запознава Брюксел с "Параграф 22" в земеделието . 8| 7529 |19.10.2015 Око на Фрог: Зам.-министър Грудев се скри от протестиращите за гъските и сеитбооборота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads