Реклама / Ads
1| 5058 |27.07.2016 АКТУАЛНО

Ал. Симов: Първанов и Калфин извиват ръцете на БСП

.
Александър Симов
Кандидатурите на АБВ за президент и вицепрезидент - Георги Първанов и Ивайло Калфин - не са нищо друго освен опит за извиване на ръцете на БСП. Първанов и Калфин си търсят алиби за провала на преговорите. С прибързаното си действие АБВ показва, че искат разговор за личности. Само за две личности.
 
Целта им е била не коалиция, а поредната анимационна комедия. Това коментира във Фейсбук Александър Симов от БСП  по повод решението на АБВ да издигне председателя на партията и неговия заместник за кандидати за президент и вицепрезидент преди края на преговорите в левицата и при все че Калфин няколко пъти публично заяви, че няма да се кандидатира, както и че няма да подкрепи партиен кандидат.

Ето целия коментар на Александър Симов във Фейсбук:

"Георги Първанов и Ивайло Калфин се държат като политически миньони. Говорят на своя си неразбираем език, забъркват анимационни интриги и бедствия, а последствията от всичко напомнят на катастрофа. От вчера имаме имаме пресен сюжет. Калфин и Първанов официално бяха обявени като кандидати за президент от АБВ, но те щели да се откажат ако се открие друга "равно приближена, но силно избираема кандидатура". Пак влизаме в любимите игрички!
Довчера Калфин обикаляше студията и твърдеше, че няма да подкрепи партиен кандидат, Първанов пазеше мистериозно мълчание, но ето че за пореден път бившият президент и бившият кандидат за президент прецакват сами себе си с невъзможността да запазят търпение. Пускането им на борсата не е нищо друго освен опит за извиване на ръцете на БСП, нетърпелив анимационен жест, който е предназначен за малкото останали заблудени души, които вярват, че АБВ съществува върху някакви принципи.

Първанов и Калфин си търсят алиби за провала на преговорите, който до голяма степен бе предопределен от тяхното мнозначително миньонско поведение. В крайна сметка преговорите не се състоят само от политически маневри и хитрости, на масата най-важни би трябвало да са общите идеи, качествената програма, споделената визия. С прибързаното си действие АБВ показва, че за тях това е втостепенно. Те искат разговор за личности. Само за две личности де. И слагат на масата като аргумент най-неизбираемите, най-скандалните, най-анимационните. Широката лява коалиция е красива идея, но шантажирането няма как да е средство за нейното осъществяване. При това АБВ дори не изчакаха края на процеса по номинации в БСП. Което означава, че от самото начало те са решили да заложат на миньоните. Целта е била не коалиция, а поредната анимационна комедия. Толкова по въпроса."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4500 |26.07.2016 Цветанов: Не се притесняваме от кандидат-президента Първанов . 2| 6930 |26.07.2016 Делийски за Фрог: Първанов играе в полза на ГЕРБ . 3| 4942 |26.07.2016 Официално: Първанов и Калфин са кандидатите за президент на АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads