Реклама / Ads
68| 11968 |29.09.2011 АКТУАЛНО

Скандал в бТВ: Сидеров пристигна с гръм по средата на дискусия, останалите се изнесоха бесни

.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров прекъсна разговора за случилото се в Катуница в студиото на бТВ. Той заяви, че не е бил поканен, но водещите го обвиниха в лъжа. Преди това Асен Агов заяви, че полицаите не могат да бъдат упреквани, защото били държани от политическите си господари на нивото на милиционери отпреди 20 г.
 

Лютви Местан от ДПС обвини правителството, че отсъствало от събитията. Очакваните отговори от
зам.-министър на МВР В. Вучков не били дадени, констатира още Местан. Отговорът трябвало да се търси бързо от парламентарната комисия, защото едно е бездействието да е по организационни причини, друго е това да е съзнателен акт - това било големият политически въпрос. Не става ли дума за отпушване на долни политически страсти, попита Местан и заподозря правителството в такъв интерес. Ако говорим за политическа протекция над Кирил Рашков, не търсете лидера на ДПС, извъртя се Местан и поиска справедливо наказание за виновните.

От самото начало зам.-министър Вучков, който е от Пловдив, е денонощно там, каза Анастас Анастасов от ГЕРБ. Той допълни, че понякога се избира по-малкото зло, за да се предотврати по-голямото. Около 700 автомобила са били спрени на входа на селото, обясни той. Напражението сега бавно и сигурно спадало точно поради работата на МВР.

Това е останало тайна от медиите, констатира Румен Петков от БСП. Той си спомни, че Кирил Рашков преди години в Плевен подкрепил Найден Зеленогорски и всички кметове на ОДС. И БСП умуваше за "Евророма", напомни водещият Виктор Николаев. Въпросът за произхода на парите винаги трябва да стои на вниманието на държавата, каза той.

Много съм разочарован от абсолютната неподготвеност на обществото и на правителството да се справи в една екстремна ситуация, обяви Асен Агов от ДСБ. В тези 20 г. всички са били управляващи, но покварата унищожава тъканта на гражданското общество. Полицаите не могат да бъдат упреквани, защото те са държани от своите политически господари на нивото на милиционери отпреди 20 г., те нямат възможност за развитие, отсъди той.

Манталитетът на властта вече заразява и улицата, трови, отсече Местан. Това било част и от международния образ на България.

Ние, политиците и медиите, сме създали тези млади хора от улиците, които излизат да се бият. На какво ги учим, каква е ценностната система, щом от центъра на София ги учим на омраза, попита на свой ред Петков.

Никой не говори в момента какво се случи, всеки тръгна да търси политическа отговорност; защо не отговорите кой е ползвал услугите на Рашков, попита Анастасов.

Малко по-късно с гръм и трясък в студиото влезе и лидерът на Атака Волен Сидеров, който отрече да е бил канен, но въпреки това пристигна в студиото на бТВ.

Ние да си тръгнем ли, или ще слушате монолога на В. Сидеров, попита Местан и каза, че нямало циганска, турска или българска престъпност, а престъпления, извършвани от турци, цигани, роми.

Разговорът премина в надприказване, но Сидеров продължи да отстоява своята позиция. Според него само "Атака" можела да се справи със ситуацията. Пришихте ми репликата "Циганите на сапун" и аз ви осъдих, заяви той в студиото.

Останалите събеседници станаха и си тръгнаха в знак на протест. "Те са заедно, те са от едно котило", обясни Сидеров. След това попита колко наем плаща БТВ в НДК, каза, че са 9 000 на месец, а на "Атака" били поискани 6000 лева само за една вечер. Той се закани да поиска финансова ревизия на телевизията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 11756 |26.06.2011 Скандал: Ив. Гарелов vs Л. Кулезич . 32| 16871 |24.06.2011 Скандално: Вижте как се асфалтира в България! . 40| 12085 |22.06.2011 Октопода пуска нов скандален вестник . 63| 17894 |29.05.2011 Скандалът с Васа Ганчева повлече БГ журналистиката към дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads