Реклама / Ads
15| 16970 |12.09.2018 АКТУАЛНО

Скандал! Руските служби опаковали хотела на Ветко Арабаджиев по време на европредседателството

.
Руските служби са опаковали хотел „Маринела” на Ветко Арабаджиев по време на европредседателството. Това съобщиха пред Фрог нюз експерти по национална сигурност. Тази сутрин разследващият журналист Григор Лилов „хвърли бомбата”, че чужда служба е подслушвала гостите на хотела от първия до последния етаж по време на международното събитие.
 

Според източниците ни, още преди промените, в София е имало два западни хотела- „Балкан”- днешният „Шератон” и „Японския”, сега „Маринела”. Във вторият са отсядали само чужденци. Някои от тях много известни, като стрелецът срещу папа Йоан Павел Втори Али Агджа и неговият помощник Бекир Челенк. „Логично е,  хотелът да е  бил опакован със СРС още тогава, за да може да се следи движението и намеренията на подобни лица”, коментира пред медията ни бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев. Според него в момента руските служби са имали най-голям интерес и ресурс да извършат подобно грандиозно подслушване на гостите по време на европредседателството.

 

Доклад на тайните служби на Македония преди година сочи, че в България действат 4-ма руски резиденти, които отговарят за целия регион на Балканите.  „Тези хора не биха пропуснали международните срещи, проведени у нас нас, допълни Андреев. Той обясни още: „Това дава отговор на въпроса защо беше ударен Ветко Арабаджиев. Защо българската прокуратурата съобщи за това, че семейството се издирва от Интерпол, а подобна новина все още липсваше на страницата на международната служба? Не беше ли предупреден по този начин Ветко Арабаджиев? Дали той няма да се превърне в следващите Братя Галеви? Ако руските служби са подслушвали гостите на хотела, то възникват много неудобни въпроси към правителството и Лиляна Павлова: Случайно ли хотел „Маринела” беше посочен за гостите? Кой го избра? Участвал ли е в заговора за подслушването?”







Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай призна, че е виждал Ветко Арабаджиев в компанията на Ахмед Доган. „Канил ме е на събития в хотела, където съм виждал да се събира целият елит на държавата, включително и много магистрати-прокурори и съдии. Зная, че много важни хора са били заснемани какво вършат, така както правеше Мирчо Циганина в резиденцията на Бай Тошо. Така се събират компромати за тях”, разкри Октай.

 

Във връзка с разкритията му, Методи Андреев уточни, че следи изкъсо какво казва адвокатът на семейство Арабаджиеви-Илиян Василев, който казва, че  „много магистрати ги познават”.  Василев допълва още нещо много интересно: "Бил съм съдия и прокурор и напуснах системата заради несъгласие с началниците си. Няма да ми позволят да се върна отново, защото знам твърде много за корупцията. Имам достатъчно акъл, за да дам доказателства за нея и достатъчно съм луд, за да го направя".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7535 |30.05.2018 ТАСС: Бабченко е жив, руските служби поръчали убийството му за 30 000 щ. д . 1| 5873 |30.12.2017 Съдът изхвърли окончателно Навални от руските избори за президент . 6| 7926 |20.11.2017 Мирослав Иванов: Службите трябва да се задействат по схемата Булгартабак . 14| 17608 |13.11.2017 СКАНДАЛ! Шефове на МВР пиянстват в деня на злополучната акция „банкомат“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads