Реклама / Ads
14| 17608 |13.11.2017 АКТУАЛНО

СКАНДАЛ! Шефове на МВР пиянстват в деня на злополучната акция „банкомат“

.
Ла Кубанита
Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР Младен Маринов и главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ купонясвали цяла вечер в столичния бар „Ла Кубанита“.
 
След злополучната операция срещу обрджии на банкомат в Сапарева баня, в която участваха 250 полицаи и специализирани звена, хеликоптер, дронове и кучета тримата големи във ведомството се отдали на другарски запой в заведението в столичния кв. „Белите брези“. Това съобщиха за Фрог нюз очевидци на меверейския купон. Баровците били обслужвани като ВИП-гости, а в бара се пушело като за световно, въпреки законовата забрана. Напитките към масата им летели със скоростта на светлината, както и отбраните мезета.

Наши източници в МВР обясниха, че всъщност от 17,00 часа на 9 ноември Стефан Балабанов е изпълнявал длъжността министър, защото титулярът Валентин Радев бил по това време в Брусарци. Там той успокоявал населението, че няма да закрива пожарната в градчето. Заминал спешно по заповед на премиера Борисов, защото жителите се вдигнали на протест и събрали подписка против закриване на пожарната. С него бил и директорът на ГД "Пожарна безопасност" главен комисар Николай Николов.

 

По закон, когато министърът отсъства, неговите функции се поемат от един от заместниците – в случая Балабанов. Към 23 часа същият си тръгнал, но дали защото бил прекалил с алкохола или защото се сетил за служебните си задължения – не е ясно. Така или иначе няколко часа вътрешната сигурност на страната се е „осъществявала“ от маса в нощен бар...

 

Медийната звезда Младен Маринов обяснява на репортери стратегиите и тактиките на борбата с престъпността...

 

Маринов и Терзийски обаче останали, сигурно да дообсъдят тайните действия, с които да отрежат главата на хитрата-престъпност. Очевидци твърдят, че били в много добро настроение, вероятно окрилени от медийното шоу, разиграно през деня. Покрай тях се завъртяли и знойни дами, които проявили голям интерес към полицейските шефове.

 

„Ла Кубанита“ е известно като любимо място на подземния бос Христо Байков. Именно в това заведение той пращал красавици, които работели за него, да причакват тузари с дебели портфейли. Поне така твърдят някои издания. Управителят на заведението непрекъснато се грижил нищо да не липсва на МВР-босовете.

 

Припомняме, че в деня на купона, 9 ноември, рано сутринта МВР шашна населението с невиждана по мащаб операция за залавяне на трима разбивачи на банкомат в Сапарева баня. В 02 часа сутринта извършителите взривили банкомата в Сапарева баня, взели парите и духнали с джип. Малко след това местни полицаи тръгват по петите им. По-късно лично главният комисар Младен Маринов поема командването на операцята, като разпорежда да се включат жандармеристи, отряда за борба с тероризма, хеликоптер, дронове и кучета. Общо около 250 души участват в супер акцията. Бандитите обаче се измъкват. По-късно е задържан собственик на кафене, смятан за съучастник на банкоматните разбивачи.

 

Самият Маринов през целия ден даваше помпозни изявления за медиите, като обяснява, че „служителите са действали с риск за живота си“. Не обясни само как така разбивачите били следени отдавна, а 250 души не успават да ги спипат на местопрестъплението. През целия ден Маринов бе медиен герой, показваха го по всички телевизии облечен в специална униформа, готов да пребори с един удар организираната престъпност в страната.

 

Служебни шофьори с държавните автомобили са чакали часове наред МВР-баровците, за да ги закарат в малките часове в домовете им след "оперативката" в "Ла Кубанита".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7087 |08.11.2017 Шефовете на МВР пак увъртат за заплатите на ченгетата . 10| 18394 |29.09.2017 СКАНДАЛ! ЕК ще нищи дарени от държавата милиони на Пеевски . 0| 4324 |12.09.2017 Синдикатът и шефовете на МВР не се разбраха за заплатите, започват протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads